Extensiile de par

Care este cel mai extravagant accesoriu al acestei primaveri? Sa porti parul altcuiva. Elle iti spune tot ce vrei sa stii, dar mai ales ce nu vrei sa stii despre extensiile de par.

Extensiile de par

Pentru acelasi pret ca al unui ceas Cartier, iti poti cumpara ceva ne­pretuit: parul perfect, pe care l-ai visat dintot­deauna. Cu 3.000 de dolari in Statele Unite si mai putin de jumatate in Romania, astazi iti poti procura un par de doua ori mai lung si mai bogat decit cel lasat de natura, cu ajutorul extensiilor de par semipermanente.

„La inceput, extensiile de par au fost folosite in prezentarile de moda, apoi in industria cinematografica. Divele de la Hollywood le-au adorat, le-au adoptat si au declansat o adevarata nebunie”, spune Danilo, un celebru hairstylist american, care se poate mindri cu privilegiul de a fi adaugat suvite de par fals celor mai rafinate capete din show-biz: Gwen Stefani, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchet.

„Multe dintre vedete au prins gustul acestei extravagante in timpul filmarilor. Le-a placut parul personajelor pe care le-au intruchipat si au dorit sa se bucure de aceeasi minune de podoaba si in viata reala”, explica el. „Sint personalitati pu­ternice, ce-si doresc un look puternic, care sa le reprezinte.”

Celebritatile sint cele care, in general, solicita aceasta procedura, dar cele mai multe dintre ele ne cer sa semnam in prealabil un contract de confidentialitate”, spune Eric Hoffman, hairstylist in L.A. „Dar ideea de a purta mese false a devenit atit de populara (aproape 90% dintre femeile din America au purtat cel putin o data extensii de par, chiar daca nu recunosc acest fapt). La urma urmei, nu e nimic nou. In epoca de piatra, oamenii cavernelor isi legau stuf in par. O.K., acum avem alta tehnologie, dar ideea de baza ramine aceeasi”, crede el.

Din pacate, nu putem sustine aceasta afirmatie (extrem de interesanta) cu dovezi sau date istorice. Ceea ce putem confirma, insa, gratie scrierilor lui Ovidiu, este ca in Imperiul Roman femeile obisnuiau sa-si imbogateasca podoaba capilara cu suvite de par blond, pe care le taiau de la prizonierii de razboi. Si mai stim ca in 1635, in Champagne, Paris (primul salon de coafura atestat cu documente), nobili­mea franceza beneficia de un tratament special: in virful capului erau atasate, cu lipici, suvite foarte inalte de par. Pentru a se intoarce acasa de la salon, bietele doamne erau obli­gate sa calatoreasca pe podeaua trasurii, in patru labe, pentru a nu-si strica minunatia de par suprainaltat.

Selectie naturala

Potrivit unui studiu facut in Statele Unite de Remington (celebru producator american de uscatoare de par), majoritatea barbatilor prefera parul lung si drept oricarei alte coafuri. Jumatate dintre femeile tarilor civilizate obisnuiesc sa poarte parul lung, pina la umeri sau chiar mai mult. Din pacate, ADN-ul are un cuvint greu de spus in ceea ce priveste lungimea si volumul parului. In medie, parul creste un centimetru, un centimetru si jumatate in fiecare luna si are o durata de viata determinata gene­tic. Mai exact, firul de par traieste cinci ani, apoi… cade. Pe masura ce imbatrinim, lucrurile se agra­veaza: firul de par se subtiaza, iar unii foliculi in­ceteaza sa mai produca par. Din fericire, desi parul nostru este guvernat – ce spun guvernat? terorizat – de Mama Natura, extensiile de par nu se supun acelorasi legi si nu cunosc notiuni precum timp, anotimp, rasa sau virsta.

Iata ce declara pentru ELLE USA o doamna trecuta de 40 de ani (care a dorit sa-si pastreze anonimatul), producator executiv la Hollywood, o mare fana a extensiilor de par: „Mi se intimpla deseori sa fiu acostata pe strada de baieti de liceu, care, vazindu-ma din spate, cred ca sint de virsta lor. Evident, miracolul se spulbera dupa ce ma intorc cu fata.” Din punct de vedere practic, extensiile sint cea mai buna solutie pentru femeile care vor sa renunte la parul scurt si gasesc enervant si plictisitor sa treaca prin calvarul parului de lungime medie. „Sint dependenta de coafor. Ador sa merg la coafor. E un hobby. Poate de aceea n-am reusit niciodata pina acum sa am parul lung”, declara o doamna, producator muzical in L.A. „De curind, insa, am descoperit ca nu am motive sa fiu geloasa cind vad in jurul meu femei cu par superb. Stiu ca s-ar putea sa fie fals. Asa pot si eu.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty