Cum să-ți speli corect părul

Folosind corect aceste metode, vei observa cum părul tău devine mai sănătos și mai strălucitor.

Cum să-ți speli corect părul

Iată cele mai bune metode prin care îți poți spăla părul, pentru a avea o podoabă capilară de invidiat.

1. Începe prin a-ți umezi părul

Așa cum hainele au nevoie să fie perfect ude înainte să se adauge detergent, și părul trebuie să fie umezit înainte să adaugi șamponul. Apa caldă îți va deschide cuticulele, ceea ce înseamnă că va fi înlăturată orice impuritate și orice produs rămas în păr.

2. Dacă ai părul lung, aplică prima dată balsam

Dacă ai părul mai lung de umeri, protejează-ți vârfurile fragile și împiedică uscarea lor prin aplicarea unei cantități mici de balsam, după care să le umezești, înainte de a aplica șamponul. Acest lucru nu numai că îți va păstra vârfurile sănătoase, ci va hidrata cuticulele, făcând părul mătăsos și strălucitor.

3. Insistă pe scalp

Cel mai bun mod de șamponare este de la rădăcini către vârfuri. Părul apropiat de scalp este mai tânăr, și, inevitabil, va fi și mai uleios, în timp ce vârfurile se vor usca, fiind cele mai fragile părți ale părului. Nu folosi mai mult șampon decât ai nevoie!

4. Fii blândă!

Frecarea îți poate distruge cuticulele părului, cauzând rupere și încrețire. Spală-ți părul cu grijă!
Începe să șamponezi rădăcinile. Crește circulația sângelui în scalp și stimulează creșterea părului; folosește mișcări verticale cu presiune medie. Nu folosi mișcări circulare, care îți încurcă părul.
Apoi, șamponează ușor vârfurile printr-o mișcare dreaptă. Nu freca vârfurile fragile și nu folosi o mișcare înainte-înapoi ca și când ai spăla o cârpă.

5. Aplică șampon doar o dată

În ciuda a ceea ce spun instrucțiunile de pe eticheta șamponului, nu este nevoie să-ți speli părul de două ori. Evită să-ți despici părul prin aplicarea șamponului o singură dată, care este, de obicei, suficient. În cazul în care părul este prea murdar, poți aplica șampon și a doua oară.

6. Aplică balsam de la jumătatea lungimii părului spre vârfuri

După ce te-ai clătit de șampon, „stoarce delicat” apa din păr înainte să aplici balsamul. Apoi, prinde-ți părul și continuă dușul, lăsând balsamul să-și facă efectul. Cu cât balsamul stă mai mult pe păr, cu atât este mai bine absorbit. Nu pune balsam la rădăcinile părului; uleiul natural din scalp este mult mai concentrat acolo.

7. La final, clătește-l cu apă rece

Apa rece îți va închide cuticulele, sigilând stratul exterior, care va face părul mai luminos și îi va reda strălucirea.

Sfaturi utile:

Folosește șampon și balsam potrivit părului tău: Dacă ai părul uscat, folosește produse hidratante. Dacă te vopsești, optează pentru produse speciale.

Cât de des îți speli părul depinde și de tipul părului tău: Dacă ai părul uleios, simți nevoia să îl speli zilnic. Părul normal sau uscat poate fi spălat de două-trei ori pe săptămână.

Citește și:
7 obiceiuri care îți sabotează ritualul de frumusețe

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty