Reguli esențiale pentru un păr blond sănătos și strălucitor

Știi cum se spune, orice femeie trebuie să fie blondă, măcar o dată în viață, dar noi mai știm și cât de greu este de întreținut și cât de mult adorăm să avem un păr blond frumos și sănătos.

Reguli esențiale pentru un păr blond sănătos și strălucitor

Nu contează ce tip de păr blond ai, fie că este natural sau vopsit, auriu, platinat sau cu șuvițe, avem pentru tine 8 idei ajutătoare pentru a îți menține podoaba capilară sănătoasă și strălucitoare.

Achiziționează-ți un filtru pentru duș

Unul dintre cele mai bune moduri prin care îți poți păstra strălucirea naturală a părului este prin atașarea unui filtru pentru duș și desigur să ai grijă să îl schimbi după cum este indicat. Știm deja că în apa de la robinet există minerale și metale naturale, iar fără un filtru, acestea pot afecta părul, iar în unele cazuri poate conduce în timp la schimbarea culorii.

Utilizează un șampon violet

Cu siguranță știți ce se întâmplă după câteva zile de expunere a părului la soare; acesta prinde o nuanță neplăcută de portocaliu, care nu este deloc îndrăgită. Acest șampon violet este soluția perfectă, astfel încât, dacă este utilizat o dată pe săptămână și lăsat să acționeze pentru câteva minute înainte de clătire, acesta ajută la echilibrarea culorilor, prin adăugarea de tonuri reci.

Încearcă o mască bogată în proteine

După vopsirea părului într-o nuanță deschisă, firele devin foarte subțiri, fapt care duce la ruperea cu ușurință a acestuia, însă o mască bogată în proteine, aplicată o dată pe săptămână, îți protejează părul și îi redă strălucirea. Rețetele sunt pentru toate tipurile de păr, iar noi te sfătuim să le încerci pe cele care ți se potrivesc.

Umezește-ți părul înainte de a înota

Probabil, unele dintre voi deja știți ce se întâmplă atunci când părul blond absoarbe prea mult clor și anume că firele blonde pot deveni verzi, lucru care nu este deloc dorit. Însă, dacă înainte de a intra în apă, îți umezești complet părul cu apă de la robinet, acesta nu va mai absorbi atât de mult clor.

Protejează-ți părul de razele solare

Factorul de protecție solară nu este important numai pentru piele, deoarece razele ultraviolete îți pot afecta și părul prin uscare excesivă și pot schimba și culoarea. Deci, înainte de a petrece câteva ore afară, ai grijă să aplici SPF și pe firele de păr, iar o pălărie ca accesoriu întotdeauna este binevenită.

… Dar și de căldură

Tututor ne place să fim creative atunci când vine vorba despre coafarea părului, astăzi bucle ușoare, mâine să fie drept și pentru asta recurgem la placă, ondulator, perie. Nimic nu sună rău din cele enumerate, însă părul tău poate avea de suferit. Pentru a avea grijă de el, înainte de a te coafa, poți aplica un spray de protecție sau de asemenea, poți încerca câteva împletituri care sunt foarte în trend.

Ia o pauză de la programări

Știm, nici nouă nu ne place atunci când încep să se vadă rădăcinile, însă trebuie să ținem cont și de efectele care pot apărea asupra părului dacă dăm fuga la salon de fiecare dată când le vedem crescând. Ar fi ideal să revii la salon o dată la 10-12 săptămâni pentru vopsire, deoarece colorarea frecventă poate dăuna firelor de păr și îi vor da un aspect neplăcut.

Încearcă să te duci regulat la salon pentru tunderea vârfurilor

Noi știm cât de greu este de îndeplinit această condiție, însă nimănui nu îi plac vârfurile despicate și, pe lângă faptul că îți afectează firul de păr prin rupere, nu sunt nici plăcute la vedere. Mergând la salon o dată la două luni pentru tunderea vârfurilor îți poți păstra un păr blond sănătos, plin de volum și mereu cu un aer fresh și îngrijit.

Citește și:
7 ingrediente întâlnite des în produsele cosmetice și care pot cauza alergii

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty