Lucruri pe care să le faci chiar azi pentru un ten mai frumos și întinerit

Potrivit cercetătorilor, chiar și unele dintre cele mai inocente obiceiuri ale noastre pot cauza numeroase probleme tenului și corpului nostru.

Lucruri pe care să le faci chiar azi pentru un ten mai frumos și întinerit

Iată câteva dintre acestea și cum le poți combate.

Lumina nepotrivită

Știm deja cu toții că razele UV pot conduce la apariția ridurilor, a petelor pigmentare și a cancerului de piele, însă cele mai recente studii au arătat că și lumina de interior poate fi extrem de nocivă.

Potrivit profesorilor de la Univeritatea Yale, becurile de tip Led emit cantități moderate de UV, iar încălzirea excesivă a acestora – în special în clădirile de birouri – poate duce la apariția melasmei care cauzează apariția petelor pigmentare. Trebuie însă să știi că lumina de interior este mult mai puțin nocivă decât expunerea la soare.

Poți însă să înlocuiești becurile de acasă cu unele cu un nivel mai mic de voltaj și să folosești în fiecare seară un serum antioxidant. Și nu uita de cremele de protecție solară pe care trebuie să le aplici indiferent de anotimp.

Da căldura mai încet

Radiațiile infraroșii fac parte dintr-un spectrum electromagnetic pe care îl simțim sub formă de căldură. Potrivit dermatologilor de la spitalul Mount Sinai din New York orice obiect care dă căldură, fie că este vorba de un calorifer sau un ondulator de păr, este dăunător.

Lucrurile nu sunt însă chiar simple deoarece un nivel controlat de radiații infraroșii poate fi benefic pielii noastre deoarece ajută la creșterea nivelului de colagen și elastină din piele, însă excesul duce la apariția petelor pigmentare. Care este însă nivelul optim pentru a ne păstra tenul frumos și sănătos? Evita căldura oricând poți, nu sta în fața cuptorului încins, folosește căști pentru a vorbi la telefon astfel încât ecranul fierbinte să nu îți atingă fața.

Renunță la guma de mestecat

Probabil ți s-a spus de multe ori în copilărie că nu este sănătos să mănânci gumă de mestecat, însă dacă nu ai renunțat până acum la ea, noi îți oferim un motiv în plus. Mișcările pe care le faci de fiecare dată când mesteci gumă duc la apariția ridurilor în jurul gurii. Potrivit cercetătorilor, nu trebuie să consumi gumă mai mult de 2 ori pe săptămână, pentru maxim 10 minute.

Dacă apelezi la gumă pentru a-ți diminua senzația de foame, mai bine o înlocuiești cu o cană de ceai sau un pahar de apă cu lămâie. Pentru a atenua aspectul ridurilor din jurul gurii folosește zilnic o cremă de față cu acid hialuronic.

Atenție la telefon!

Tehnologia ne-a îmbunătățit calitatea vieții și ne ajută considerabil. Cu toate acestea, telefoanele mobile ne afectează negativ pielea delicată a gâtului. Un studiu recent a demonstrat că, în medie, ne verificăm telefonul de 150 de ori, uitându-ne în jos către el.

Această mișcare repetată duce la apariția prematură a ridurilor și la pierderea elasticității pielii la nivelul gâtului. Acesta este unul dintre motivele pentru care dermatologii recomandă folosirea zilnică a unei creme pentru această zonă.

Citește și:
Cele mai dăunătoare obiceiuri de frumusețe la care trebuie să renunți!

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty