Cele mai comune greșeli pe care le faci atunci când aplici mascara

Mascara reprezintă produsul cel mai des întâlnit în trusele de machiaj. Dar te-ai întrebat dacă îl aplici în mod corect?

Cele mai comune greșeli pe care le faci atunci când aplici mascara

Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le poți face atunci când aplici mascara!

1. Aplici în prea multe straturi

De multe ori avem impresia că aplicând mascara în mai multe straturi, efectul va fi mai intens. Acest lucru reprezintă cea mai comună greșeală pe care o facem. Cu cât aplici mai mult, cu atât mai mult vei obține un efect de pânză de păianjen. Maximum de aplicări pe care trebuie să le faci este de 2-4 ori.

2. Tubul de mascara are prea mult aer

De fiecare dată când folosești mascara ai tendința să miști periuța de mai multe ori în tub înainte de aplicare. Probabil te gândești că în acest fel vei aplica mai mult produs. Însă, în acest mod mascara se va usca mai repede. Dacă vrei să folosești mai mult din produsul de machiaj, atunci mai introdu încă o dată periuța în tub. Dacă nu reușești să iei cantitatea dorită, înseamnă că trebuie să îți achiziționezi o nouă mascara pentru că aceasta s-a terminat.

3. Mici particule de mascara ajung pe fața ta

Te-ai întrebat vreodată de ce, de multe ori, găsești sub ochi particule de mascara? Totul se datorează faptului că produsul pe care îl folosești este fie prea vechi, fie s-a uscat. Verifică încă o dată valabilitatea produsului. În orice caz, dacă mascara pe care o folosești îți creează astfel de probleme, este cazul să o arunci.

4. Folosești un produs expirat

Se întâmplă des ca, atunci când găsim un lucru care ne place, să nu mai renunțăm la el. Iar când găsim acea mascara care ne face fericite, îi rămânem fidele pentru totdeauna. Trebuie, totuși, să fim atente! Ca fiecare produs de machiaj, și mascara are un termen de valabilitate. Chiar dacă suntem îndrăgostite de ea, la un moment dat trebuie să o înlocuim cu una nouă. O mascara care a expirat îți poate cauza reacții alergice, de la roșeața ochilor până la senzația de mâncărime. Este de preferabil să o folosești maxim trei luni de zile; după această perioadă se transformă într-un mediu ideal pentru bacterii.

5. Aplici doar pe vârfurile genelor

Dacă aplici cu atenție mascara pe toată lungimea genelor, vei obține un efect wow. Dacă, însă, obișnuiești să aplici doar la vârfuri, genele tale vor părea mult mai scurte. Curăță bine peria și asigură-te că întreaga lungime a genelor este acoperită de produs. Nu uita că nu este nevoie să insiști cu straturile de mascara. Sfat: aplică mascara cu mișcări în zig-zag pentru o acoperire uniformă.

6. Te grăbești și aplici cu prea multă forță

În intenția de a acoperi toată lungimea genelor, de multe ori mascara ajunge și pe pleoape. E ca și cum te-ai fi machiat în mașină. Totul se petrece din cauză că aplici prea multă presiune la nivelul pleoapelor. Sfat: ajută-te de un bețigaș de urechi și puțin lapte demachiant pentru a înlătura mascara în exces.

7. Folosești aparatul pentru întors genele… după ce ai aplicat mascara

Personal, mi-am creat o oarecare dependență față de aparatul pentru întors genele și sunt sigură că multe dintre voi îl folosesc. Dar cel mai important lucru este să îl folosim în mod corect! Aparatul pentru întors genele se folosește înainte să aplici mascara. Folosindu-l după, când genele sunt încărcate de produs, acestea se pot rupe; în plus, îți vei murdări și aparatul.

Pentru a avea gene frumoase cu un aspect sănătos, iată 3 sfaturi practice!

  • demachiază-te întotdeauna la sfârșitul zilei! Chiar dacă ești obosită și este foarte târziu, nu adormi niciodată machiată!
  • folosește mascara în funcție de nevoiele tale. Ai nevoie de alungire sau de volum? Hotărăște-te asupra alegerii și achiziționează un produs de acest tip.
  • cel puțin o dată pe săptămână folosește uleiul de ricin. Este ideal pentru hidratarea, strălucirea și stimularea creșterii genelor. Pentru aplicare, ajută-te de o periuță veche de mascara pe care să o cureți înainte.

Citește și:
6 lucruri esențiale despre celulită, pe care trebuie să le știi!

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty