Ce culori alegem pentru machiaj în toamna 2019

Nuanțele propuse de make-up artiști în această toamnă migrează de la portocaliu către tușe glaciale sau aprinse. Inspiră-te din machiajele de catwalk pentru un look actual, fresh și uber-cool.

Paleta cromatică a toamnei este imprevizibilă, contrastantă, dar oferă opțiuni atât fetelor extravagante cât și pentru cele care favorizează dulcele stil clasic.

Naturalețea este în prim plan și aspectul de Clean Skin, dar totodată nu putem lăsa deoparte nici accentele monocromatice atunci când vine vorba de o petrecere sau o întâlnire. Oranjul este o nuanță extrem de versatilă și se poartă în texturi cremoase, uscate sau lichide aplicate cu ajutorul a diferite tehnici. Nuanțele pastelate aduc puțin din căldura verii și în acest sezon mai rece pentru un aer proaspăt al machiajului. Putem asorta aceste tușe la o ținută casual sau chiar business', spune Ion Ionuț, Make-up Artist National Marionnaud.

Chili Pepper

Chili Pepper e una dintre nuanțele principale propuse de celebrul catalog Pantone pentru sezonul toamnă/iarnă și e foarte interesant modul în care a fost adoptată în make-up. Poți opta pentru un machiaj monocrom tip bloc de culoare, pentru un accent clasic sub forma unui contur clasic sau poți combina nuanța cu tușe complementare, precum movul.

Crăiasa zăpezii

E foarte trendy look-ul înghețat, glacial iar nuanțele cu care te poți juca pentru a-l obține sunt albul, argintiul și tușe pudrate de bleu ciel. Dacă îți dorești acest efect subtil, poți opta pentru o combinație de mascara alb și bleu, iar pentru un look glam, poți abuza de argintiu și albastru – cerul e limita!

Aer Bacovian

O privire misterioasă, desprinsă dintr-un amurg Bacovian, poți obține cochetând cu nuanțe de violet, de la tușe intense de prună până la accente de culoarea fructelor de pădure. Adaptând intensitatea culorilor la ocazie și la momentul zilei, violetul poate avantaja orice nuanță de iris și de ten.

Cod portocaliu

Aceste machiaje sunt inspirate tot de un cod Pantone, și anume Dark Ceddar, care e o combinație irezistibilă ce sfidează limita dintre portocaliu și galben. Îl poți adopta sub formă de mascara, într-un machiaj geometric sau, pentru un look festiv, poți adăuga accente discrete de auriu.

True blue

De la turcoaz la albastru electric (în Pantone, Galaxy Blue) albastrul e una dintre cele mai hot culori ale acestui sezon. Secretul e să fii creativă cu aplicarea pigmenților și să-ți pui creativitatea la treabă pentru un look original. Optează pentru farduri mate și dispune-le după ce ai aplicat în prealabil o bază de machiaj pentru pleoape, deoarece pigmenții intenși de albastru tind să migreze pe obraji.

Cand vrei sa impresionezi vizual, trebuie sa stii care sunt culorile complementare!

Citește și:
Cele mai ciudate 10 look-uri de beauty de pe catwalk

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty