Beauty tips: operațiunea „mascara“ – reguli esențiale de utilizare

Există un produs care te poate transforma în cinci minute din „plain Jane“ în Jennifer Lawrence. Problema e că nu funcționează la fel pentru toată lumea.

Beauty tips: operațiunea „mascara“ – reguli esențiale de utilizare

Femeile sunt cele mai fidele făpturi de pe Pământ când e vorba de mascara și detergentul de rufe. „Dacă a descope­rit un produs care o satisface pe deplin, o femeie e dispusă să-l cumpere constant, fără ezitare și fără a mai căuta nimic în compensație”, spune un studiu privind comportamentul consumatorului, făcut de un grup de psihologi de la University of California.

Dar, spre deosebire de detergenți, mascara ocupă unul din primele cinci locuri pe lista lucrurilor fără de care femeile nu ar putea trăi și este primul produs cosmetic pe care adolescentele îl cumpără din proprie inițiativă.

Cum să faci alegerea potrivită? Există câteva reguli simple, care au prea puțin de-a face cu dragostea la prima vedere.

1.Mascara (și lenjeria intimă) nu se împrumută. Este un produs de uz individual.

2. Mascara este un produs transsezonier (in­­diferent de anotimp se poate folosi aceeași formulă), dar trebuie folosit exclusiv în limita ter­menului de valabilitate. Dacă tubul a fost des­chis, se recomandă folosirea lui maximum trei luni.

3. Dacă mascara s-a uscat în tub… adio! Cumpără-ți altul. În niciun caz nu încerca să-l folosești diluându-l cu apă.

4. Mișcările de piston cu peria, pentru a o încărca, nu fac decât să introducă aer în tub și accelerează învechirea produsului.

5. Mascara waterproof este alegerea idea­lă dacă ai o filmare, faci sport, e o zi ploioasă, ai de gând să plângi sau te măriți. Dar nu e o idee bună să folosești mascara waterproof zi de zi, pentru simplul motiv că usucă excesiv genele. Dacă, totuși, te încăpățânezi să op­tezi pentru acest tip de produs, folosește în cursul nopții produse speciale de îngrijire a genelor. Altminteri riști să le pierzi. Și, știi ceva, genele se regenerează greu. Foarte greu.

6. Între formulele pentru volum și cele pentru alungire, make-up artiștii le preferă pe acestea din urmă. Se întind mai uniform, iar efectul e mai natural.

7. Dacă porți lentile de contact, folosește for­mule hipoalergenice, pentru ochi sensibili.

8. Forma periei joacă un rol important în definirea genelor. O perie curbată accen­tuea­ză și mai mult curbarea genelor. O perie groasă adaugă vo­lum, pentru că îmbracă cu produs fie­că­re geană. Peria cu păr scurt ajută la conturarea genei de la rădăcină la vârf, fiind ideală pentru alungire. Cea ovală adună cea mai mare cantitate de produs și e recomandată pentru definirea ge­ne­lor subțiri și rare. Aplicatoarele cu două rânduri de perii acoperă și separă în același timp.

9. A scăpa de mascara poate fi la fel de complicat ca a-l păstra pe gene. Deci, demachia­ză-te cu grijă. Make-up artiștii recomandă fo­lo­sirea demachiantelor speciale (în niciun caz apă și săpun), cu o formulă non-grasă (no­noily), care dizolvă mascara (chiar și formulele ultra-rezistente) în câteva secunde, au o textură ușoară, nu irită ochii (spre deosebire de vaselină sau demachiantele pe baza de uleiuri) și, în marea lor majoritate, au o culoare al­bastră, irezistibilă.

10. Pentru demachiere, acoperă ochii cu un pad sau o bucată de vată umezită, pe care ai aplicat demachiantul și lasă produsul să acționeze câteva secunde. Apoi curăță surplusul, de la baza genelor spre vârfuri, cu mișcări ușoare și scurte.

11. Nu folosi produse grase pentru îngrijirea și fardarea ochilor, dacă vrei ca mascara să reziste, fără să se întindă.

12. Mascara se aplică pornind de la bază și urcând în zig-zag, pentru ca genele să se acopere uniform. Răsucește peria pentru a accentua curbarea genelor.

13. Peria se ține întotdeauna orizontal. Nu ține peria cu vârful orientat spre ochi.

14. Mascara nu se folosește într-un vehicul în mișcare.

Citește și:
7 alimente care îți îmbunătățesc semnificativ aspectul tenului

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty