8 reguli de aur pentru aplicarea corectă a fardului de obraz

Fardul de obraz este unul dintre cele mai iubite produse cosmetice, dar este și dificil de aplicat corect. Dintr-o mică neatenție, îți poți strica tot machiajul, mai ales dacă folosești prea mult produs.

8 reguli de aur pentru aplicarea corectă a fardului de obraz

Pentru un look întinerit și fără cusur, aplică fardul de obraz ținând cont de sfaturile noastre:

1. Alege-ți o formulă potrivită

Cele mai populare formule de blush sunt pudră și cremă, dar acesta se găsește și în alte forme, precum mousse sau perle. Nu există o formulă perfectă, ci doar una potrivită tipului tău de ten. Blush-ul pudră este potrivit pentru tenul gras sau mixt, în timp ce formula cremoasă este indicată pentru tenul uscat.

2. Fii atentă la nuanță

Alegerea unui blush potrivit pornește de la nuanță. Este dificil să îți alegi o culoare perfectă fiindcă fardul de obraz nu arată tot timpul pe față așa cum arată în cutie. Testează culoarea pe care o vrei înainte de a cumpăra produsul.

Dacă ai tenul palid, optează pentru un blush roz deschis, unul de culoarea piersicii sau unul violet translucid. Tenul mediu arată bine cu blush apricot, liliachiu roz închis (de culoarea fructelor de pădure) sau vișiniu deschis. Pentru tenul închis poți opta pentru un blush în nuanțe intense precum: portocaliu, trandafiriu, bronz, cafeniu, cărămiziu sau tangerine.

3. Folosește cosmeticele în ordinea corespunzătoare

Este recomandat să aplici blush-ul după ce te-ai dat cu fond de ten, dar înainte de a aplica pudra, pentru a-l fixa mai bine. Dacă ai aplicat prea mult fard de obraz, poți să îi ștergi din intensitate aplicând deasupra pudra.

4. Aplică blush-ul treptat

Pentru a avea un rezultat cât mai mulțumitor, nu aplica prea mult blush deodată, ci aplică-l în straturi. Așa vei putea controla mai ușor cantitatea de fard de pe față, dar și suprafețele pe care aplici produsul. Ține minte că, dacă aplici prea mult, va trebui să refaci machiajul complet.

5. Zâmbește!

Înainte de a aplica blush-ul, zâmbește, iar apoi colorează-ți pomeții cât mai delicat. De asemenea, poți aplica puțin fard și pe tâmple și la baza nasului pentru a crea impresia de chip sculptat.

6. Aplică prin mișcări circulare

Cu siguranță ai văzut femei cu o dungă mare de blush pe față, care arată foarte inestetic. Poți evita acest aspect dacă aplici blush-ul prin mișcări circulare, iar astfel vei obține un look cât mai natural. De asemenea, nu uita să întinzi fardul foarte bine, după fiecare strat, pentru o culoare uniformă.

7. Fii atentă unde roșești

De regulă, atunci când ești emoționată, roșești în zona pomeților, dar culoarea se extinde puțin pe obraji. E recomandat să aplici fardul de obraz fix în locurile în care roșești, pentru un look cât mai fresh și natural.

8. Schimbă pensula

Fardurile de obraz au, de obicei, o pensulă proprie, care nu este indicată pentru aplicarea de zi cu zi a produsului, ci mai mult pentru retușurile din timpul zilei. Investește într-o pensulă de calitate, pe care să o folosești în fiecare zi, de preferat una conică.

Citește și:
Cele mai comune greșeli care îți pot distruge părul

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty