7 lucruri pe care nu ar trebui sa le aplici niciodata pe tenul tau

Iti place sa iti prepari diferite masti acasa si sa folosesti diferite produse pentru tenul tau, insa stii ce nu ar trebui sa aplici niciodata pe fata?

Iata 7 ingrediente pe care este bine sa le eviti.

1. Bicarbonatul de sodiu

Desi in combinatie cu alte ingrediente bicarbonatul de sodiu este recomandat pentru masti de fata si par, el poate fi daunator daca nu il folosesti cum trebuie. Avand un ph alcalin, intre 4,5 -5,5, iti poate afecta puternic tenul si de aceea este bine sa folosesti intotdeauna cantitatea recomandata.

2. Lamaia

Avand in vedere ca lamaia are un ph acid, ar trebui sa eviti aplicarea sucului de lamaie direct pe piele, deoarece irita foarte tare tenul. In plus, poate cauza si arsuri daca te expui la soare dupa ce l-ai folosit.

3. Alcool

Daca vei fi atenta la ingredientele produselor de ingrijire vei observa ca pe majoritatea este trecut si alcoolul. Din pacate el poate usca pielea, asa ca este bine sa aveti grija atunci cand alegeti produsele de ingrjire, in special cele pentru fata.

4. Maioneza

Sigur ai citit despre diferite masti si remedii in care maioneza era unul din ingrediente. Daca pentru mastile de par maioneza este un ingredient bun, aplicata pe fata ea blocheaza porii si iti poate provoca mai multe probleme in loc sa te ajute.

5. Otet

Acesta este unul din ingredientele des folosite pentru diferite remedii naturale, insa aplicat direct pe ten poate cauza iritatii si arsuri.

6. Fixativ sau alte produse de par

Evita sa aplici produse pentru par pe fata. Fixativul, samponul uscat sau vopseaua de par irita fata, o usuca sau pot cauza chiar si arsuri.

7. Parfum

Produsele de ingrijire au de obicei si parfum in compozitie, insa acesta, alaturi de alte produse chimicale afecteaza pielea si poate cauza iritatii sau uscarea pielii. Incearca sa eviti produsele de ingrijire care contin parfum si alege-le pe care care nu iti vor afecta pielea.

Text: Georgiana Livadaru
Foto: Imaxtree

Recomandari
Noizz
Psychologies
Mai multe din beauty