7 lucruri pe care orice femeie trebuie să le facă înainte de somn!

Când vine momentul să mergi la culcare, orice altceva ar trebui să mai faci înainte presupune un efort teribil și un act de voință pentru cele mai multe dintre noi.

7 lucruri pe care orice femeie trebuie să le facă înainte de somn!

Nu este o tragedie dacă, din când în când, te scufunzi pur și simplu între perne și renunți la orice ritual de beauty, însă dacă faci din asta un obicei, aspectul tău fizic și chiar sănătatea ta vor avea de suferit. Așa că dacă îți dorești să arăți minunat în dimineața următoare, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci. Nu te îngrijora, nu sunt complicate și nu nici nu îți ocupă prea mult timp.

1. Nu uita să te demachiezi!

Nu uita să te demachiezi înainte de a merge la culcare! În fiecare seară, fără excepție! Machiajului tău din timpul zilei i s-au adăugat praful și bacteriile din aer, iar acestea trebuie înlăturate, altfel porii tăi vor arăta din ce în mai încărcați. Dacă totuși nu îți îndepărtezi machiajul într-o seară, în următoarea seară va trebui să schimbi și fața de pernă, altfel îți vei așeza fața pe o suprafață deja contaminată cu bacterii iar tot efortul tău de a te demachia va fi inutil.

2. Spală-te pe dinți

O igienă dentară precară poate avea un impact negativ asupra stării generale de sănătate. Placa dentară poate provoca boli de inimă. Asigură-te că ți-ai periat bine dinții pentru cel puțin 2 minute, după care clătește abundent cu apă.

3. Hidratează-te din cap până în picioare

Aplică produse hidratante din cap până în vârful degetelor. În timp ce dormi, ele vor fi absorbite în piele, o vor hidrata și reîntineri. O piele foarte uscată îți poate da o senzație de usturime și un disconfort pe parcursul nopții.

4. Desfă-ți părul

Poate credeai că este bine să îți strângi părul înainte de culcare. Ei bine, nu! Se pare că cel mai bine pentru părul tău este să îl lași desfăcut când dormi. Experții spun că, în timp ce te miști noaptea, elasticele cu care ți-ai prins părul îl vor rupe. Ar ajuta foarte mult dacă ai folosi fețe de pernă din mătase.

5. Dormi cu picioarele goale

Să porți șosete în pat poate fi confortabil, însă picioarele tale vor transpira, ceea ce ajută la dezvoltarea ciupercilor și la reproducerea bacteriilor. Așa că, de dragul unor picioare sănătoase, renunță la șosete în timp ce dormi!

6. Bea un pahar cu apă

Apa este esențială pentru un corp sănătos iar atunci când dormi, privezi organismul de apă timp de câteva ore. Așa că bea un pahar cu apă înainte de a merge la culcare, suficient de mare încât să îți potolească setea dar nu atât de mare încât să te trezești să mergi la baie în mijlocul nopții.

7. Verifică-ți ceasul!

De fiecare dată când nu dormi suficient îți dai peste cap tot organismul iar pielea ta se va usca și va căpăta un aspect tern. În plus, îți activezi acei hormoni care îți dau senzația de foame, așa că a doua zi vei simți nevoia să devastezi frigiderul. Verifică-ți ceasul înainte de culcare și asigură-te că dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte.

Citește și:
Secrete de frumusețe pe care trebuie să le cunoști

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty