Unde te poți angaja ca profesor în afara școlilor de stat?

Dacă ești profesor nou-intrat în câmpul muncii și nu știi de unde să începi căutarea de joburi sau dacă vrei să faci o schimbare și să lași în urmă școlile de stat, trebuie să citești în continuare acest articol.

Unde te poți angaja ca profesor în afara școlilor de stat?

Stai liniștit, șansele tale sunt mari și vei găsi multe joburi care să-ți îndeplinească așteptările.

Iată câteva idei care să te inspire și să te ghideze către ce să te îndrepți dacă ești profesor și vrei să te angajezi, dar școlile de stat nu sunt o opțiune pentru tine.

Școlile și liceele private

În mod evident, prima opțiune pe care e bine să o iei în considerare dacă vrei să te angajezi ca profesor, dar nu în școlile de stat, este să te îndrepți către școlile private. Din fericire, le găsești în fiecare oraș și nu este un secret că oferă condiții mult mai bune, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Dacă ești din București, te poți îndrepta către Școala Gimnazială Genesis, Liceul Teoretic Școala Mea sau Complexul Educațional Laude Reut. În topul celor mai performante școli private din țară se află Verita International School, American International School of Bucharest sau British School of Bucharest.

Centrele de limbi străine

O altă variantă pentru tine este să te angajezi la centre de limbi străine, dacă ești profesor de engleză, franceză, spaniolă, germană sau orice altă limbă de interes pentru centrele la care aplici.

Aici ai avantajul de a preda unor grupuri mici sau chiar de a organiza cursuri individuale, în ritm și programă proprie.

În București găsești centre precum Ariel, Fides, Ibsen sau Institutul Cervantes, iar în țară, Magnuschool în Brașov, Smart Language School în Timișoara sau Eurolenguas în Iași.

Profesor pentru diverse companii

Dacă ești profesor de limbi străine, poți fi angajat și de către o companie pentru a preda cursuri angajaților. Pentru această variantă, este bine să urmărești companiile care îți plac sau cu care rezonezi pentru a vedea dacă au astfel de posturi disponibile.

Profesor pentru cursuri în cadrul unor asociații

Desigur, poți preda cursuri și la diverse organizații sau ONG-uri sau îți poți construi propriul tău curs pe care să-l predai la centre specializate în predare și organizare cursuri. La fel ca în cazul companiilor, observă dacă un ONG, o asociație sau o fundație cu care tu rezonezi oferă astfel de oportunități și nu ezita atunci când le descoperi.

În cele din urmă, poți fi sigur că există alternative dacă iubești munca de profesor, însă nu-ți dorești un loc de muncă la o școală de stat. În funcție de obiectivele tale, dar și de valorile după care te ghidezi, poți alege dintre un loc de muncă în poziție de profesor la școli și licee private, la centre de limbi străine, în companii sau în ONG-uri. Vei găsi oportunitatea potrivită pentru tine, acum, că știi unde să te îndrepți. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial