Top 3 tratamente faciale pe care merită să le încerci

Medicina estetică a evoluat în ultimele decenii, devenind un aliat ideal al frumuseții, cu scopul de a avea o piele mai strălucitoare și mai tânără, întârziind semnele de îmbătrânire.

Top 3 tratamente faciale pe care merită să le încerci

Medicina estetică a evoluat în ultimele decenii, devenind un aliat ideal al frumuseții, cu scopul de a avea o piele mai strălucitoare și mai tânără, întârziind semnele de îmbătrânire. Printre procedurile moderne se numără mezoterapia facială, una dintre cele mai populare tratamente faciale care ajută la refacerea tonusului pielii sau estomparea ridurilor, dar și tratamentul Hydrafacial sau peelingul chimic.

Tratamentele faciale au ca scop îngrijirea pielii, cu beneficii în profunzime, la nivelul celor trei staturi: epidermă, dermă și hipodermă. Ascunderea imperfecțiunilor, evidențierea pielii sănătoase și eliminarea semnelor de oboseală se numără printre funcțiile pe care le au aceste tratamente. În continuare vei descoperi principalele tratamente faciale pe care merită să le încerci la o clinică specializată.

Mezoterapia facială

Mezoterapia facială presupune multiple injectări în mezoderm cu substanțe farmaceutice sau vitamine. Acest tratament se aplică la nivelul feței sau al gâtului, având ca scop refacerea tonusului pielii, estomparea ridurilor sau corectarea unor cicatrici. În plus, mezoterapia facială ajută la producerea elastinei și a colagenului, două substanțe care ajută tenul să rămână proaspăt și tânăr.

Procedura de mezoterapie facială este una simplă și se realizează cu cremă anestezică. Zona de lucru se dezinfectează foarte bine înainte de aplicarea cremei, apoi se așteaptă 30 de minute pentru ca anestezicul să-și facă efectul. În timpul ședinței au loc mai multe injectări de câte 0,1-0,5 ml la distanțe de 1-3 cm în zona feței sau a gâtului. De obicei, sunt necesare trei ședințe de mezoterapie în decurs de 30 de zile.

După încheierea terapiei, nu sunt recomandate dușuri fierbinți timp de 24 de ore după terminarea tratamentului, în timp ce expunerea la soare trebuie evitată.

Hydrafacial

Un alt tratament facial pe care merită să-l încerci este Hydrafacial. Această tehnică ajută la refacerea țesutului cutanat, fiind singura metodă de rejuvenare a tenului care poate fi aplicată pe toate tipurile de piele, fără să necesite timp de recuperare. Hydrafacial este un tratament facial care îmbină exfolierea, extracția, curățarea, hidratarea și protecția oferită de antioxidanți, ceea ce determină o piele catifelată și curată.

Principalul scop al Hydrafacial este de a corecta diferite probleme ale tenului, ajutând la estomparea ridurilor, porilor măriți și congestionați, liniilor fine și a petelor care au apărut odată cu înaintarea în vârstă.

Peelingul chimic

Peelingul chimic este o altă metodă de tratament facial care ajută la corectarea problemelor de la nivelul pielii. Tehnica presupune aplicarea unor substanțe chimice la nivelul zonei afectate, cu efectul de a exfolia, îndepărta celulele moarte și de a stimula procesul natural de regenerare al pielii.

Printre beneficiile peelingului chimic se numără estomparea ridurilor fine de expresie din jurul ochilor și gurii, corectarea procesului de îmbătrânire prematură cauzată de factori genetici sau de expunerea la soare, corectarea imperfecțiunilor și cicatricilor provocate de acnee, plus diminuarea și eliminarea petelor pigmentare.

Medicul dermatolog poate recomanda fie peelingul chimic superficial, în cazul unui ten sensibil, fie peelingul chimic mediu, pentru o formă de tratament cu un grad ridicat de profunzime.

În funcție de tratamentul ales, nu uita să îți îngrijești pielea și să iei în considerare sfaturile specialiștilor pentru a menține un ten cât mai sănătos și tânăr.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial