Tendințe de decorare și design pentru casă, care merită de cunoscute în 2022

Cum ne decorăm casa în acest an? Ce culori și materiale vor fi în centrul atenției?

Tendințe de decorare și design pentru casă, care merită de cunoscute în 2022

Anul 2022 vine cu noi tendințe de decorare și design de casă, din care se remarcă câteva soluții interesante pentru interior, câteva stiluri și modele de obiecte de decor și mobilier. Acestea pot fi o sursă de inspirație pentru cei care doresc să aibă un interior deosebit și la modă în acest an.   

Culoarea anului 2022

Pentru design interior, culoarea anului 2022 este Evergreen Fog. Această nuanță arată grozav, este liniștitoare, cameleonică, pentru că are subtonuri ușoare de gri și de verde-gri ca salvia. Folosită în amenajarea locuințelor – pe pereți și articole de design și mobilier – această culoare creează interioare elegante, luminoase și sofisticate. Se poate combina cu alte culori în trend, din care fac parte: alb crem, bej, fildeș, argintiu, roz, gri, albastru și alb strălucitor. Acestea sunt principalele culori din acest an pentru decor de interior. 

De asemenea, sunt preferate nuanțele neutre, pe care le găsim în natură. Tonurile neutre, trandafirii, de galben, verde și teracotă sunt de asemenea în tendințe, ele oferă un sentiment de căldură și confort în locuință. 

Design biofil pentru a te simți conectat cu natura 

A crea un design biofil în casă înseamnă să ai în spațiul de locuit mai multe plante vii în ghivece. Pentru asta se pot folosi și diferite accesorii: rafturi, etajere, scaune din lemn, care fac parte din categoria mobilierului în trend. 

Anul acesta designerii au optat și pentru materiale organice, cum ar fi: ipsos, lemn, travertin, teracotă. Scopul lor a fost să imite mediul natural în ceea ce privește designul de interior al locuințelor. Ei au observat că oameni își doresc această conexiune cu Mama Natură și case mai sănătoase. 

Baruri de lux pentru casă

În 2022 sunt din nou la modă barurile de lux, de aceea oamenii se gândesc să-și decoreze casa în acest mod super-elegant, pentru a combina plăcerea de a ieși în oraș la o cafenea sau bar, cu acel confort plăcut de a rămâne acasă. Nimic nu este mai relaxant decât să ai propiul tău spațiu în care să servești un cocktail preferat. 

Unele modele de baruri sunt lucrate manual ori sunt personalizate în funcție de dorințele clienților și sfaturile designerilor. Cele mai populare variante din acest an, la mobilierul de bar, sunt: dulăpiorul de bar și căruciorul de bar. Există și dulapuri tip bar mai complexe, cum sunt acele vitrine cu multe rafturi și spații de depozitare a paharelor. 

Piese de mobilier în trend 

Tendințele la mobilier din 2022 includ articole special create pentru medii confortabile și multifuncționale și anume: 

  • Piese de mobilier care pot ajuta la compartimentarea locuințelor moderne și care astfel asigură intimitatea
  • Articole de mobilier în nuanțele pământului, mai ales în tonuri de culori neutre care pot fi combiante cu nuanțe de verde
  • Obiecte și decorațiuni din materiale naturale – cum este lemnul, piatra, țesăturile de lână, bumbac, in
  • Mobilierul modern cu funcționalitate digitală
  • Articole de mobilier simple, clasice, în stil minimalist
  • Mobilierul vechi cu nuanțe în trend, care poate crea un decor de interior original 
  • Piese de mobilier din lemn cu linii curbe sau elemente artizanale lucrate de meșteșugari, care au un design unic și reprezintă calitatea și luxul. 

Dacă ești interesat să-ți renovezi casa sau apartamentul și ai nevoie să achiziționezi accesorii decorative, obiecte de design și piese de mobilier, ar fi oportun să iei în considerare noile tendințe din acest la mobilier, care apar și în colecția cu peste 80.000 de produse pentru casă, grădină și amenajări interioare de pe MobilaIeftina.ro

Accesorii de lux și culcuș pentru animale de companie 

În 2022 sunt la modă și accesoriile de lux pentru animale de companie, dar și anumite articole de mobilier, cum ar fi un culcuș pentru câine sau pisică. Există diferite accesorii de casă pentru animale de companie: pat moale și pufos din spumă cu memorie, coșuri din salcie, pat rustic cu pernă, tavă cu gazon artificial, coș de biclicletă, pat căptușit cu pluș foarte confortabil și multe altele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial