Schi în Franța – Stațiunile din Alpi sau Pirinei?

Schi alpin sau nordic? O stațiune mai intimistă sau un domeniu XXL? Alpi sau Pirinei? Poți să alegi orice în Franța, în funcție de activitățile propuse, de localizare, mărime, dar și de stil sau de preț. 

Schi în Franța - Stațiunile din Alpi sau Pirinei?

Franța este o țară care te așteaptă cu cele mai frumoase stațiuni de schi! Este una din cele mai populare și mai apreciate destinații pentru sporturile de iarnă, fie că vorbim despre schi, fie că vorbim despre snowboard. 

Stațiunile de schi in Franța sunt deci cele mai renumite și cele mai apreciate și reputația lor nu mai trebuie să fie demonstrată. Pe lângă faptul că posibilitățile de alegere sunt imense, poți să practici sportul tău de iarnă preferat în șapte masive diferite, în numai puțin de 350 de stațiuni. Deci este cel mai mare domeniu schiabil din lume! 

Stațiunile din Alpi sau Pirinei sunt fără doar și poate cele mai emblematice, mai ales pentru schi alpin. Aici toată lumea va avea ce să facă, găsind aici atât stațiuni fermecătoare pentru familii, cât și cele mai mari domenii schiabile.

Aceste masive ajung până la 4810 metri cu masivul Mont Blanc în Alpi și cu 3404 metri cu Pic d Aneto în Pirinei.

Masivul Central, care este cel mai vast masiv din Franța îți va oferi oportunitatea de a te bucura de toate plăcerile zăpezii în mijlocul unui vulcan. Puy de Sancy ajunge până la 1885 metri.

În masivul Vosges sau Jura poți face schi printre pădurile de brazi fermecătoare. Sau de ce nu poți schia bucurându-te de cea mai frumoasă priveliște asupra mării, la Monte Cinto. 

Am putea spune că Alpii sunt Mecca iubitorilor de schi sau amatorilor altor sporturi de iarnă. Este cea mai bună destinație atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. Poți admira cel mai înalt vârf din Europa, poți să intri într-un ghețar sau să profiți de tot ce are de oferit acest masiv gigant.

Poți alege și stațiunea Val Thorens cu cei 2300 de metri altitudine ai săi, cu peste 150 de metri de piste, făcând parte din cel mai mare domeniu schiabil din lume. 

Sau poți alege o stațiune de schi mai șic, Megève, pentru cel mai luxos sejur, dar autentic în același timp. Poți face schi astfel aici, pe piste de 450 de km, într-un decor adevărat de carte poștală.

Chamonix, de la poalele celui mai înalt munte, Mont Blanc, este capitala alpinismului. Este un loc foarte cosmpolit, la intersecția dintre Franța, Italia și Elveția. Are patru domenii distincte, pe 4 nivele.

Masivul Pirineilor, care separă Hexagonul de Peinsula Iberică are stațiuni de schi mai intimiste, cu cea mai tipică atmosferă.

Poți de asemenea, descoperi și Bresse Hohneck, stațiunea vedetă din Vosges, celebră pentru sesiunile sale matinale sau nocturne de schi!

Stațiunea Monts Jura se desfășoară pe 4 domenii și oferă în vârf, o priveliște superă asupra Alpilor și lacului Leman.

Iar dacă vrei să schiezi pe cel mai mare vulcan din Franța, trebuie să ajungi pe la Super Besse, fiind o destinație recomandată mai ales familiei, afaltă între 1300 și 1850 de metri altitudine, cu peste 30 de piste schiabile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial