Rutina completă de îngrijire de care tenul tău are nevoie în această primăvară

Nu ai nevoie de o rutină de îngrijire complicată pentru a te bucura de un ten lipsit de imperfecțiuni. Ci doar de ingrediente eficiente și benefice pentru pielea ta. Iar ceramidele sunt de departe marile câștigătoare!

Rutina completă de îngrijire de care tenul tău are nevoie în această primăvară

După ce ani întregi am fost obsedate de rutinele de îngrijire coreene, respectând cu sfințenie toți cei zece pași care ne promiteau tenul perfect, ultima perioadă a adus o abordare cu totul diferită. Potrivit unui raport oferit de Pinterest, skinimalism-ul s-a aflat anul trecut în topul tendințelor în ceea ce privește zona de beauty. După cum îi spune și numele, acesta promovează o abordare minimalistă atât a rutinei de îngrijire, cât și a make-up-ului, si, din punctul meu de vedere, e unul cel mai bune lucruri pe care industria l-a promovat în ultimii ani. De ce spun asta? În primul rând, chiar dacă produsele de îngrijire sunt menite să ne ajute să tratăm anumite afecțiuni cu care tenul nostru se confruntă, uneori, folosirea lor în exces poate cauza mai mult rău decât bine. De exemplu, utilizarea unui număr prea mare de ingrediente (mai ales dacă nu le combini corect) poate provoca iritații, roșeață, acnee sau poate chiar diminua capacitatea pielii de a se regenera singură.

Însă, e important să înțelegi că o astfel de abordare nu înseamnă lipsa totală a unei rutine de îngrijire. Ci doar adaptarea acesteia. Rezumă-te doar la produsele de care ai cu adevărat nevoie si caută ingredientele care îi oferă pielii tale îngrijirea și protecția de care are nevoie. Iar la acest capitol, de departe marile câștigătoare sunt ceramidele. Și nu o spun doar eu sau milioanele de femei care le folosesc, ci și medicii dermatologi. Și iată de ce. 

Ce sunt ceramidele?

Stratul de lipide a pielii este organizat în structură densă sub formă de lamele și este compus din colesterol, acizi grași și ceramide. Rolul principal al celor din urmă este de a crește nivelul de hidratare și de a ajuta la repararea barierei cutanate. Când nivelul ceramidelor scade, funcția de barieră cutanată este afectată, ceea ce înseamnă că pielea își va pierde hidratarea și va fi mult mai ușor agresată de factorii externi de mediu.

Cu cât tenul este mai tânăr, cu atât mai mare este nivelul de ceramide produse. Însă, din cauza înaintării în vârstă, a expunerii prelungite la soare, a poluării sau a altor factori de mediu externi, cantitatea și calitatea acestora scade în timp. Când nivelul ceramidelor este mai redus, pielea poate deveni uscată, iritată sau pot apărea ridurile.

Dându-și seama de toate aceste lucruri, specialiștii CeraVe au dezvoltat împreună cu mai mulți medici dermatologi din Statele Unite ale Americii o gamă de produse de îngrijire a pielii bazată pe două elemente esențiale: ceramide similare pielii și tehnologia MVE.

Dacă despre ceramide ai aflat deja că sunt fundamentale pentru funcția de barieră a pielii și pentru un nivel optim de hidratare, despre tehnologia MVE trebuie să știi că este un sistem patentat multifazic de emulsie ulei-în-apă. Acesta constă într-o serie de sfere concentrice de ulei și de apă, dispuse pe mai multe straturi. Practic, cu ajutorul acestei tehnologii, ingredientele din compoziția produselor ajung mult mai repede și mai adânc în piele. Mai exact, acestea pătrund de până la șase ori mai profund în piele decât alte produse. În plus, prin intermediul tehnologiei MVE, ingredientele cheie din produsele CeraVe, precum ceramidele, colesterolul și acizii grași, oferă pielii o hidratare prelungită pe durata întregii zile.

Însă suficient cu partea teoretică, să trecem la cea practică. Iată cum ar trebui să arate rutina ta de îngrijire dacă vrei să ai o piele sănătoasă, hidratată și strălucitoare!

Rutina de dimineață

Începe ritualul de îngrijire de dimineață cu o curățare a tenului. Alege un produs blând cu pielea ta, care nu perturbă bariera de protecție a pieli și care are o formulă non-comedogenică. Îți recomand să folosești Gelul de Spălare Hidratant de la CeraVe, un produs ce curăță eficient pielea, în timp ce o hidratează. Gelul reușește să îndepărteze ușor impuritățile și sebumul în exces, iar datorită celor trei ceramide esențiale și acidului hialuronic din compoziția sa, îi oferă tenului tău o hidratare de lungă durată.

Dacă ai tenul uscat, atunci te sfătuiesc să încerci Crema de Curățare Spumantă și Hidratantă CeraVe. Dezvoltat împreună cu medicii dermatologi, produsul are o textură de cremă, care se transformă în spumă la contactul cu apa. Îndepărtează în mod eficient impuritățile și machiajul fără a afecta nivelul de hidratare naturală a pielii și fără a usca tenul. De asemenea, are o formulă blândă, fără parfum, îmbogățită cu trei ceramide esențiale, aminoacizi și acid hialuronic, ce ajută la protejarea barierei pielii și la menținerea hidratării.

După cum probabil știi deja, pielea din jurul ochilor este mult mai subțire decât oricare altă zonă, fiind astfel mult mai predispusă la apariția ridurilor. De aceea, are nevoie de o îngrijire specială, care să îi ofere o hidratare profundă. Iar aici intervine magia Cremei Reparatoare pentru ochi de la CeraVe. Formula sa lejeră, bogată în extracte marine și botanice, reduce aspectul cearcănelor și al pungilor de sub ochi, hidratează pielea delicată din jurul ochilor și îi oferă un aspect luminos. La fel ca și produsele de curățare, crema este non-comedogenică, nu conține parfum și se bazează pe tehnologia MVE, ce ajută la refacerea ceramidelor și la o hidratare intensă. De asemenea, conține trei tipuri de ceramide esențiale și acid hialuronic.

Pasul trei constă în aplicarea unei creme de zi, hidratante și care să îți protejeze pielea împotriva factorilor nocivi de mediu. Razele soarelui sunt principalul factor care duc la îmbătrânirea tenului, așa că folosirea unui produs cu factor de protecție este esențială în orice zi a anului. Chiar și atunci când plouă! Specialiștii CeraVe au reușit să dezvolte un produs care nu doar că îți hidratează tenul, ci și îl protejează împotriva razelor UV. Așa că, fiindcă îți spuneam că skinimalism-ul este o tendință pe care ar trebui să o pui în aplicare, îți recomand să folosești Crema hidratantă SPF 25 de la CeraVe. Are o textură ușoară, non-grasă și o formulă îmbogățită cu trei ceramide esențiale și acid hialuronic, ce îți vor hidrata tenul chiar de la prima utilizare. În plus, SPF-ul din compoziția sa îți protejează pielea de razele soarelui, ajutând în același timp la restabilirea barierei de protecție a pielii. Formula sa fără parfum este potrivită inclusiv pentru persoanele care se confruntă cu o piele sensibilă.

Rutina de seară

În ceea ce privește rutina de seară, pașii nu ar trebui să difere foarte mult față de ritualul pe care l-ai făcut în cursul dimineții. Începe tot cu o curățare a tenului, folosind unul dintre cele două produse CeraVe, pentru a îndepărta toate impuritățile și reziduurile adunate peste zi. Continuă apoi cu o cremă hidratantă.

Îți recomand să încerci Crema hidratantă pentru față CeraVe, îmbogățită cu trei tipuri de ceramide esențiale și acid hialuronic. Dezvoltată împreună cu medicii dermatologi, această cremă nu numai că îți va hidrata pielea în mod intens, dar va reuși și să restabilească bariera de protecție a acesteia. În ciuda faptului că este extrem de hidratantă, nu are o formulă grasă. Ca și celelalte produse din această gamă, nu conține parfum, parabeni sau parfum și este potrivită inclusiv pentru tenul sensibil.

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial