Renovarea apartamentului: cum creezi o atmosferă cozy relaxată acasă

Renovarea apartamentului: cum creezi o atmosferă cozy relaxată acasă

Când vine vorba de renovarea apartamentului, fiecare dintre noi își dorește ca rezultatul să fie cel scontat: un loc unde, după o zi obositoare la muncă, să te întorci pentru a te relaxa și a te simți în siguranță.

Deși renovarea apartamentului poate fi destul de costisitoare, în special dacă vrei să urmezi tendințele actuale în materie de design interior, uneori doar câteva schimbări sunt îndeajuns pentru a-ți crea apartamentul la care visezi.

Iată câteva sfaturi despre cum să creezi o atmosferă cozy și relaxată în confortul propriei case.

1. Culoarea

Înainte de toate, atmosfera unei camere se datorează culorii care predomină în aceasta. Culorile calde, cu tonuri neutre sunt cele mai populare când vine vorba de crearea unei atmosfere primitoare, intime și relaxate.

Spre exemplu, tendințele de design interior pentru living urmăresc alegerea culorilor nici prea stridente, dar nici plictisitoare. Verdele olive, ocru sau diferitele nuanțe de bej se potrivesc perfect unei astfel de încăperi, deoarece aici se vor aduna toate persoanele care vin în vizită.

2. Iluminatul

Calitatea luminii poate scoate în evidență sau, dimpotrivă, masca atuurile unei camere. Lumina rece, spre deosebire de cea caldă, se potrivește mult mai bine unei camere minimaliste, în care predomină o gamă cromatică unitară, cum ar fi combinația dintre alb și negru.

Într-adevăr, este puțin greu să alegi calitatea luminii raportându-te la elementele care predomină într-o cameră. Dacă dorești un rezultat cât mai viabil, poate ar trebui să apelezi la un designer de interior care să te îndrume în a face alegerea cea mai potrivită.

3. Mobilierul vintage

Dacă dorești să creezi o atmosferă cozy și relaxată în propria casă, atunci obiectele de mobilier și accesoriile vintage sunt alegerea cea mai potrivită. Stilul clasic, ușor învechit va fi întotdeauna pe lista tendințelor în materie de design interior.

De asemenea, mixul între contemporan și vintage este la mare căutare. Dozând cum trebuie elementele de decor noi cu cele mai vechi, rezultatul va fi o simetrie perfectă care va conferi locuinței tale atmosfera relaxată de care ai nevoie pentru a te bucura de un loc intim și cald.

4. Plantele naturale

Din nicio locuință nu ar trebui să lipsească plantele naturale. Dat fiind faptul că, dincolo de a fi frumoase, acestea joacă un rol extrem de important în purificarea aerului și producerea de oxigen, reprezintă o alegere bună chiar și atunci când vine vorba de amenajare camera copii.

Chiar dacă va trebui să depui mai mult efort pentru a le îngriji cum se cuvine, acestea se integrează perfect în orice tip de design, fie el clasic sau contemporan. De asemenea, revitalizează orice încăpere, de unde și necesitatea acestora în fiecare locuință.

După cum am spus, renovarea apartamentului poate fi costisitoare, dar pentru un rezultat cât mai satisfăcător, uneori este nevoie doar să faci câteva mici schimbări. Dacă dorești să obții o atmosferă cozy și relaxată, cu atât mai mult, nu trebuie să-ți schimbi în totalitate locuința, ci doar să apelezi la câteva mici trucuri care, după cum vei vedea, vor aduce un strop de autenticitate în intimitatea propriului cămin.

Foto: Proiect fourdesign.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial