Noutăți în estetică cu doamna doctor Cosmina Șandor

Ce probleme tratează enzimele recombinante liofilizate?

Noutăți în estetică cu doamna doctor Cosmina Șandor

Enzimele recombinante liofilizate, în combinație cu acidul hialuronic cu greutate moleculară mare, reprezintă o soluție medicală ce are la bază o tehnologie de ultimă oră. 

Acestea au o eficiență dovedită în tratamentul cicatricilor, inclusiv a celor cauzate de arsuri sau intervenții chirurgicale, a celulitei, în reducerea depozitelor de grăsime localizate (cum ar fi bărbia dublă, dar nu numai) și pentru remodelarea facială sau corporală. 

Am apelat la doamna doctor Cosmina Șandor, unul  dintre cei mai renumiți medici dermato-venerologi din Ardeal, pentru a discuta despre aceste enzime, pe care le utilizează cu succes în cadrul clinicii Optimum, de mai multă vreme. Îi mulțumim doamnei doctor, că și-a facut timp să ne răspundă la câteva întrebări.

-Cum ați ajuns să lucrați cu enzimele din gama PB Serum Medical?

Dr. Cosmina Șandor: În primul rând m-au convins studiile clinice. În prezent, folosesc frecvent produsele din gama PB Serum pentru a trata probleme precum cicatrici, bărbie dublă, laxitate la nivelul feței, pungile de sub ochi, sau depozite de grăsime localizată, precum și pentru alte indicații. 

  • Ce sunt aceste enzime recombinante? Cum funcționează ele?

Dr. Cosmina Șandor: Enzimele sunt proteine care există în mod natural în corpul nostru, având un rol esențial în buna funcționare a proceselor metabolice, astfel că au un risc alergenic scăzut. 

În mod specific, în gama PB Serum Medical regăsim o combinație de 3 enzime ( Colagenază, Liază și Lipază), în diverse concentrații, în funcție de problema de tratat. Faptul că acestea există în mod normal în corpul nostru, înseamnă că potențialul alergen este foarte scăzut. 

În plus ele sunt supuse unui proces de liofilizare, adică se conservă prin congelare rapidă, după deshidratare. Procesul de liofilizare crește stabilitatea, iar enzimele își păstrează 100% din proprietăți și puterea  de acțiune, fără a fi nevoie de conservanți. Evident înainte de utilizare ele trebuie pregătite. Rolul fiecăreia dintre cele 3 enzime este:

Colagenaza- facilitează tratarea fibrozelor, estomparea cicatricilor de orice fel, diminuarea celulitei și a vergeturilor. 

Liaza- reduce edemele cauzate de retenția de fluide. 

Lipaza- contribuie la reducerea depozitelor de grasime localizate

  • De câte ședințe este nevoie pentru a vedea rezultate?

Dr. Cosmina Șandor: În mod normal aleg un plan de tratament în funcție de fiecare caz, în cele mai multe dintre situații se pot observa îmbunătățiri după prima ședință. 

  • Pentru care dintre problemele enumerate mai sus este tratamentul cu enzime cel mai eficient?

Dr. Cosmina Șandor: Nu aș putea să spun că sunt mai eficiente într-o situație sau în alta. În schimb pot sa spun că, în ultima vreme pacienții mei sunt mai preocupați de fizionomie, probabil și din cauza videoconferințelor, unde accentul cade mai mult pe chip. 

La clinica Optimum utilizăm produsele cu enzime din gama PB Serum Medical pentru tratarea pungilor de sub ochi, a bărbiei duble, a cicatricilor și a celulitei. 

Pungile de sub ochi dau un aspect îmbătrânit, obosit, fapt ce impactează serios viața tuturor. Tratamentul cu enzimele recombinante se realizează fără prea mare disconfort, iar calitatea și textura pielii sunt vizibil îmbunătățite. 

În altă ordine de idei, este greu de cuantificat gradul de frustrare pe care îl poate resimți cineva care a depus un efort considerabil să slăbească, însă din cauza conformației, bărbia dublă, sau anume depozite de grasime localizate persistă. În urma tratamentului cu enzimele recombinante liofilizat se corectează aceste probleme, astfel crește și încrederea în sine a pacienților. 

Cu aceleași probleme se confrunta și pacienții cu celulită. Studiile și experiența mea, demonstrează că în urma tratamentului cu PB Serum celulele adipoase nu se mai refac, practic depozitele de grăsime se elimina definitiv. Acest lucru însă, rămâne valabil doar dacă greutatea se menține, dacă vom lua în greutate, alte celule adipoase își vor mări volumul și parțial, țesutul adipos se va reface. 

În alte cuvinte, pentru a beneficia de rezultatele lipolizei pe termen lung, este necesara menținerea unui stil de viață echilibrat, să facem mișcare și să ne hidratăm corespunzător. 

  • Este dureroasă procedura? Există indicații care trebuie respectate înainte sau după procedură?

Dr. Cosmina Șandor: Procedura constă în introducerea intradermic, cu ace foarte fine, în zonele vizate, a variantei potrivite din gama PB Serum Medical, aleasă de către medic. Tratamentul provoacă un disconfort, dar nu este neapărat dureros, se poate reveni imediat la activitățile zilnice. Evident că depinde și de sensibilitatea individuală a fiecărui pacient, însă recuperarea este în general destul de rapidă. 

Ca recomandări generale, trebuie evitate sauna și piscina 1-2 zile, trebuie consumată o cantitate corespunzatoare de lichide (aproximativ 2 litrii) și utilizată o formulă cu factor de protecție solara SPF50+, dacă tratamentul a fost efectuat într-o zonă expusă la soare. 

  • Poate oricine să urmeze un tratament cu PB Serum Medical?

Dr. Cosmina Șandor: Există puține contraindicații absolute, evident că tratamentul efectiv poate fi urmat numai în urma unei consultații medicale. Este foarte important, ca situația să fie evaluată corect și să se stabilească niște așteptări realiste. Un rezultat optim în urma oricărei proceduri sau intervenții, trebuie să se bazeze pe colaborarea între medic și pacient și pe respectarea întocmai a indicațiilor primite, astfel ca rezultatele să se și mențină în timp. 

Doamna doctor Cosmina Șandor este medic specialist în Dermato- venerologie, absolventă al Facultății de Medicina Iuliu Hatieganu' din Cluj Napoca și este membră a mai multor societăți naționale și internaționale: Societatea Română de Dermatologie (SRD), Societatea Română de Dermato-oncologie (SRDO), European Academy of Dermatology (EADV), International Dermoscopy Society (IDS). Doamna doctor este pasionată de tot ce apare nou în domeniu și a acumulat o vastă experiență în dermato-venerologie, dermatologie pediatrică, dermatoestetică. Clinica Optimum reunește o echipa medicală de top din Cluj Napoca, pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate, într-o ambianță propice unui act medical de înaltă ținută. Clinica oferă cele mai avansate tratamente și soluții medicale în domeniul dermato-venerologiei, nutriție, ginecologiei și chirurgiei plastice, estetice și microchirurgiei reparatorii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial