Nespresso Vertuo, cafeaua așa cum o dorești

Dacă preferi cafeaua în cantități mai mari, dar cu o savoare inconfundabilă și o cremă bogată, avem o veste bună pentru tine.

Nespresso Vertuo, cafeaua așa cum o dorești

Pentru cei dintre noi care nu ne putem imagina diminețile (sau, de ce nu, după-amiezele) fără o cană cu cafea alături, istoria espressoarelor și capsulelor Nespresso nu e neapărat un secret. Toți am savurat la un moment dat o ceașcă de cafea Nespresso și ne-am bucurat de inovația adusă pe piață de iconicul brand în 1986, când a lansat espressoarele cu capsule și cafeaua ambalată în porții individuale, astfel încât ne e greu să ne amintim azi vremurile în care nu aveam opțiunea de extracție a cafelei sub presiune mare din capsule, acasă, simplu, rapid și ușor.

Dacă sistemul Nespresso Original a fost un punct de cotitură pentru industrie și pentru fiecare consumator, la fel a fost și apariția sistemului Vertuo, lansat în 2014, care folosește o tehnologie nouă, revoluționară și patentată: infuzarea cafelei prin centrifugare, tehnologie care poartă numele CentrifusionTM. Inovatorul sistem Vertuo extrage în cești cafele de orice dimensiune – de la espresso (40 ml) la double espresso (80ml), gran lungo (150 ml), cană (230 ml) şi chiar jumătate de litru de cafea (carafă – 535 ml) –, fără să facă rabat de la crema densă, bogată, de culoarea alunei, specifică unui ristretto sau espresso autentic italian.

Lansat inițial peste Ocean, unde oamenii preferă cafelele lungi, sistemul Vertuo a devenit popular și în Europa, care a adoptat fără rezerve trend-ul Americano. Așa se face că poți găsi din luna martie și în România capsulele Nespresso Vertuo, cu formă diferită față de cele Original și cu cod de bare încorporat, dar și espressoarele concepute astfel încât să citească acel cod pentru a regla cantitatea de apă, viteza de rotație și toți parametrii care să te asigure că ai parte de o cafea exact așa cum ți-o dorești. Pe scurt, folosind un singur buton și o tehnologie inteligentă, sistemul recunoaște codul de bare și știe ce temperatură trebuie să aibă apa, ce cantitate e necesară sau ce viteză de rotație se potrivește fiecărui sortiment, astfel încât să te bucuri, în cana ta de cafea, de cele mai fine note aromatice.

Cafeaua în sine este de cea mai înaltă calitate, provenind din peste 17 țări producătoare, prin intermediul Programului Nespresso AAA Sustainable Quality™, dezvoltat împreună cu Rainforest Alliance, prin care compania colaborează cu peste 120.000 de fermieri cărora le asigură programe de training, protecție socială, pensii private și pe care îi ajută să creeze infrastructura pentru cultivarea cafelei în armonie cu mediul înconjurător. Prin acest proces sustenabil și etic ai parte acasă de o gamă permanentă de 35 de sortimente de cafea, dar și de ediții limitate, sortimentele Vertuo clasificându-se în categorii: Espresso, Double Espresso, Gran Lungo, Mug, Craft Brew, Barista Creations (special create pentru rețete cu lapte proaspăt) și Cold, pentru cei care preferă cafeaua cu gheață.

Fiindcă Nespresso ia responsabilitatea față de mediu foarte în serios, anul acesta fiecare ceașcă pe care o savurezi va ajunge să aibă o amprentă de carbon neutră, compania urmând să-și îndeplinească angajamentul de sustenabilitate făcut acum doi ani. În plus, capsulele de cafea Nespresso sunt realizate cu aluminiu reciclat și sunt reciclabile în propria infrastructură, pusă la dispoziție de Nespresso pe plan local. Ambalajele espressoarelor sunt, de asemenea, reciclabile integral.

Espressoarele și capsulele de cafea Vertuo sunt disponibile în magazinele proprii Nespresso şi online pe www.nespresso.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial