METAMORFOZA, există viață după reciclare

Metamorfoza este o campanie de conștientizare lansată de asociația environ, gândită sub forma unei colecții-capsulă de bijuterii sustenabile, în ediție limitată, realizate din argint și taste provenite din reciclarea tastaturilor de laptop.

METAMORFOZA, există viață după reciclare

În contextul în care oamenii au tendința de a fi rezervați în ceea ce privește reciclarea, poate și pentru că procesul nu e unul transparent, proiectul Metamorfoza s-a născut din dorința Environ de a demistifica conceptul reciclării și a ne arăta concret cât de frumos și în ce moduri inedite pot fi reinventate obiectele vechi: în cazul de față, de la electronice uzate la bijuterii. Proiectul nu este, însă, o simplă campanie de bijuterii, ci o poveste fascinantă despre cum pot fi transformate lucruri vechi în lucruri noi și despre frumusețea găsită în reinventare.

Metamorfoza e, în același timp, și un memento pentru fiecare: să prețuim și să protejăm darurile pe care natura ni le oferă în mod gratuit și care fac posibilă viața pe pământ: aerul, apa și solul. Fiecare dintre aceste elemente se regăsește în cuvintele exprimate de cele 6 tipuri de bijuterii realizate din argint și taste provenite din reciclarea deșeurilor electrice.

,,Încercăm întotdeauna să găsim modalități creative prin care să transmitem mesajele noastre către public, iar de această dată am abordat reciclarea dintr-o perspectivă inversă, de la coadă la cap, adică pornind de la rezultatul reciclării – bijuteriile – către produsul reciclat – tastaturile. Metamorfoza este modul nostru de a pune reciclarea într-o altă lumină și de a arăta că nu trebuie asociată cu gunoiul, cu ceva care arată sau miroase urât, ci înseamnă de fapt idei, responsabilitate, creativitate, a declarat Roxana Puia, director de marketing Environ.

Colecția premium ce îmbină sustenabilitatea și designul poartă amprenta Ioanei Pascal, fondatoarea brand-ului de bijuterii Obsidian, iar povestea campaniei este exprimată vizual cu ajutorul echipei formată din Ana Maria Bucura, model internațional, și Dacian Foldi (The Storyalist), cu sprijinul stilistului Adrian Perjovschi (Jovsky Studio). Imaginile realizate de ei ne îndeamnă să ne luăm un moment de pauză, să devenim mai conștienți de impactul ecologic al acțiunilor noastre și să ne schimbăm mindset-ul.

,,Cei care aleg să poarte bijuteriile din colecția Metamorfoza trebuie să aibă convingerea că fac un angajament de responsabilitate și că fiecare piesă este de fapt un statement: aleg să port un produs unicat, realizat dintr-un deșeu reciclat, contribui astfel la economisirea consumului de resurse naturale necesar pentru realizarea unei bijuterii obișnuite și transmit un mesaj clar celor din jurul meu: îmi pasă de mine, de planetă, de viitor., încheie Roxana Puia. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial