Îți Dorești un SwimSPA la Tine Acasă? Ce Trebuie să Știi Despre Acest Tip de Pisicină și ce Beneficii îți Poate Oferi?

Din ce în ce mai multe persoane își doresc o piscină sau o cadă cu hidromasaj în propria lor casă sau grădină deoarece începem să ne prețuim tot mai mult starea de sănătate fizică și mintală acordând o atenție sporită nevoii de relaxare.

Îți Dorești un SwimSPA la Tine Acasă? Ce Trebuie să Știi Despre Acest Tip de Pisicină și ce Beneficii îți Poate Oferi?

Dacă o piscină sau o cadă cu hidromasaj se află pe lista de dorințe, iată că există ceva care le întrece pe amândouă, și anume SwimSpa, care combină experiența specifică unui SPA cu avantajele piscinei. 

Ce este un SwimSPA?

Un SwimSpa seamănă cu o cadă cu hidromasaj, deoarece este disponibilă în dimensiuni rezonabile pentru a încăpea în propria grădină și, de asemenea, este prevăzută cu funcția de control al temperaturii apei. Totuși, un SwimSpa este mai mare decât o cadă cu hidromasaj și poate fi folosită exact așa cum ați folosi o piscină. 

Un SwimSpa este prevăzută cu un dispozitiv care creează rezistență în apă, permițându-vă să înotați împotriva curentului. Este ceea ce s-ar numi înot contracurent. 

Deși s-ar putea spune că un SwimSpa reprezintă ceva cu adevărat inovator, în realitate există de ceva vreme, însă tehnologia s-a îmbunătățit recent oferind o eficiență energetică sporită. 

De asemenea, un SwimSpa oferă acum mai mult spațiu de înot decât în trecut. Primele tipuri de SwimSpa disponibile publicului larg au apărut în jurul anului 2010. Ulterior, în anul 2011, au fost lansat SwimSpa-ul cu opțiuni de temperatură dublă, astfel încât să poată fi folosit atât pentru înot, cât și pentru relaxare, precum o cadă cu hidromasaj. 

Un SwimSpa este opțiunea excelentă pentru persoanele care doresc să se antreneze acasă sau cărora le place să înoate, chiar și atunci când afară este frig. Reprezintă, de asemenea, o modalitate foarte bună de a face mișcare fără a pune presiune asupra articulațiilor. 

Există de asemenea posibilitatea de a merge sau alerga contracurentului, nu doar înota, se poate utiliza pentru terapie caldă sau rece, pentru recuperare musculară și bineînțeles pentru relaxare. 

În mod tradițional, căzile cu hidromasaj sunt fierbinți, iar piscinele sunt reci. În schimb, un SwimSpa vă oferă confortul apei fierbinți sau revigorarea apei reci în funcție de preferințe. 

Puteți regla temperatura apei pentru înot sau pentru a vă răcori în lunile mai calde și vă puteți bucura, de asemenea, de temperaturi mai ridicate recomandate pentru ședințele de terapie și relaxare. 

Cum se instalează un SwimSpa?

Înainte de a discuta despre cum și unde se poate instala un SwimSpa, este bine de știut că puteți alege dintr-o varietate de dimensiuni, începând de la 4 metri lungime, 2.3 metri lățime și 1.3 metri adâncime. 

De asemenea, majoritatea tipurilor de SwimSpa includ opțiuni de locuri pentru 4-6 persoane. În ceea ce privește instalarea, poate fi montat atât în interiorul casei dacă dispuneți de suficient spațiu, cât și în exterior, existând posibilitatea de instalare încastrată sau semi-încastrată. 

Un SwimSpa semi-încastrat este mai ușor și mai puțin costisitor de instalat, dar este mai voluminos și, de asemenea, va trebui să acordați atenție amenajării exterioare. Un SwimSpa încastrat complet va necesita mai multă muncă inițial, dar este mai ușor de încorporat în estetica actuală a grădinii. 

Dacă încă nu v-ați amenajat spațiul din grădină, atunci SwimSpa-ul poate fi atracția centrală, urmând să selectați celelalte elemente de peisagistică în funcție de tipul de SwimSpa ales și bineînțeles de modalitatea de instalare. 

Totodată, îl puteți instala și în interiorul casei, deoarece ocupă mai puțin spațiu decât o piscină, eliminând și necesitatea de a excava. Veți putea face mișcare, vă veți bucura de relaxare și de toate beneficiile pe care vi le poate oferi un SwimSpa pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. 

Ce lucrări de întreținere necesită un SwimSpa?

Un SwimSpa este mai simplu și mai ușor de întreținut decât o piscină și decât o cadă cu hidromasaj. În general, un SwimSpa este foarte ușor de întreținut deoarece este prevăzut cu un sistem de autocurățare, capabil să curețe apa 100% în mai puțin de 45 de minute, ceea ce înseamnă mai mult timp pentru a vă bucura de o experiență SPA și mai puțin timp pentru a-l curăța. 

Ce beneficii pentru sănătate oferă un SwimSpa?

Persoanele care dețin propriul lor SwimSpa vor beneficia de hidromasaj și hidroterapie în confortul propriei locuințe, bucurându-se de mai multe avantaje, printre care:

Diminuarea stresului

Experiența de care aveți parte într-un SwimSpa scade nivelul de stres și reduce starea de anxietate, ceea ce înseamnă confort și relaxare. 

Somn îmbunătățit 

Deoarece scade nivelul de stres și crește temperatura corpului înainte de culcare, veți adormi mai repede dobândind o calitate mai bună a somnului. 

Ameliorarea durerii și accelerarea vindecării

Zonele problematice sunt masate, în timp ce presiunea asupra articulațiilor este redusă. Asta înseamnă ameliorarea durerii pe care o resimțiți, dar și accelerarea recuperării în cazul rănilor și durerilor musculare, inclusiv artrită, dureri de spate, inflamații, leziuni ale ligamentelor și chiar oase rupte. 

Îmbunătățirea circulației sangvine

Timpul petrecut în SwimSpa îmbunătățește fluxul și circulația sângelui, ceea ce ajută la vindecarea mușchilor și la scăderea tensiunii arteriale. 

În cele din urmă, există și unele beneficii neurologice pe care le oferă utilizarea cu regularitate a unui SwimSPA. 

Hidroterapia și relaxarea de care vă puteți bucura în propriul SwimSpa pot reduce frecvența și intensitatea durerilor de cap și pot ajuta la vindecarea leziunilor cerebrale și ale coloanei vertebrale. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial