Grătarele de gradină și cuptoarele pe lemne cuceresc România cu farmecul lor aparte

Grătarele de gradină și cuptoarele pe lemne cuceresc România cu farmecul lor aparte

În ultima perioadă, tot mai mulți români sunt pur și simplu fascinați de ideea de a-și construi acasă, unul dintre fermecătoarele modele de gratare de gradina sau cuptoare pe lemne, extrem de practice pentru gătitul în aer liber. Tocmai de aceea, în acest articol, meșterii sibieni de la Pefoc, recunoscuți pentru calitatea șemineelor pe care le produc în România de peste două decenii, ne explică de ce aceste dispozitive de gătit în aer liber, au început să fie atât de populare în preferințele clienților. Pe lângă faptul că pot înfrumuseța o grădină, o curte sau terasă, acestea sunt responsabile și de gustul inegalabil al mâncării gătite outdoor.

Nici o reuniune de familie sau petrecere în aer liber, nu este completă fără deliciile culinare gustoase și sănătoase făcute pe grătar sau fără o pizza preparată în cuptorul pe lemne. Dacă doriți să folosiți grătarul în mod regulat și să vă bucurați de rețete sau tehnici de gătit noi, aveți nevoie de un grătar sau de un cuptor care să se ridice cu adevărat la așteptările voastre.

În primul rând, luați în considerare stilul de gătit și alimentele pe care vreți să le pregătiți pe el. Dacă sunteți adeptii gătitului lent (slow cooking), luați în considerare un grătar de tip kamado' sau un afumător. Gama de cuptoare de gradina pentru pizza este ideală pentru cei care iubesc acest preparat și sunt, de asemenea, minunate pentru coacerea pâinii, a plăcintelor sau a altor delicatese culinare!

Cuptoarele pe lemne au și ele un rol aparte, în primul rând prin aspectul lor deosebit, dar și prin impactul pe care îl oferă gustului final si aromelor mâncărurilor gătite încet, la focul lemnelor care ard tihnit! Există deci, mai multe tipuri de grătare dintre care puteți să alegeți, iar optarea pentru un anumit tip este personală. Dincolo de propriile obiceiuri alimentare și preferințe, înțelegerea diferitelor stiluri de gătit în aer liber este crucială.

Grătarele și cuptoarele de grădina, pe lângă că sunt foarte utile într-o gospodărie, pot reprezenta mai ales și un element de design care adaugă un boost de farmec acolo unde sunt construite. În plus, sunt ideale pentru prepararea unor cantități mai mari de mâncare, deoarece, de obicei, beneficiază de mult mai mult spațiu de pregătit/gătit, în comparație cu variantele de grătare standard. 

Acestea sunt potrivite pentru cei care nu se grăbesc în pregătirea festinurilor memorabile, fiind ideale pentru grătirea oricărui fel de mâncare în cantități suficient de mari pentru familia lărgită sau pentru petreceri alături de toți prietenii tăi. În plus, sunt durabile și rezistente la intemperii, nu trebuie să fie depozitate și propun o atmosferă mai caldă, decât cele din inox.

Construcția unui grătar sau cuptor pe lemne este o muncă relativ ușoară, care poate costa chiar și mai puțin decât un grătar pe gaz nou. Însă, pentru siguranța construcției și calitatea finală a grătarelor de grădină sau cuptoarelor pe lemne, vă recomandăm să apelați la specialiștii sibieni de la Pefoc – meșteri autentici cu experiența a mii de proiecte termice livrate cu succes, clienților din întreaga țară!

Așa cum spuneam, construirea unui cuptor de grădină nu este un proces complicat, însă, pentru rezultate optime, trebuie acordată atenție pașilor necesari precum: alegerea locului, forma și dimensiunea, suprafața necesară și nu în ultimul rând, alegerii materialelor de construcție potrivite expunerii la temperaturi extreme. 

Așadar, intră pe site-ul meșterilor sibieni www.pefoc.ro și alege dintr-o gamă variată de grătare și cuptoare de grădină, modelul preferat de tine! Tot aici, vei avea acces și la o gamă de peste 9000 de produse disponibile din stoc propriu, soluții alternative premium precum, șeminee pe lemne, pe gaz sau peleți, șeminee decorative electrice sau cu bioethanol, sobe rustice sau moderne, coșuri de fum profesionale, alături de alte accesorii și materiale specializate universului termicelor de calitate superioară!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial