Epilatorul IPL, un scurt ghid pentru începători

IPL este o tehnologie de epilare ce folosește lumina pentru a inhiba creșterea firelor de păr.

Epilatorul IPL, un scurt ghid pentru începători

Cu ajutorul acestei metode de epilare, părul va crește mai greu și mai rar, și veți avea parte de o piele fină și catifelată pentru o perioadă mai mare de timp.

Un aparat IPL este o investiţie pe termen lung ce necesită un buget generos. Cu cât aparatul este mai ieftin, cu atât performanţele lui vor fi în general mai slabe.

Dacă vă hotărâţi sa achiziţionaţi un astfel de aparat, mai jos aveţi o listă cu caracteristicile principale pe care vă recomand să le urmăriţi:

Numărul de pulsaţii: aparatele IPL vin cu un număr de pulsaţii pentru care sunt recomandate. Ideal ar fi să vă orientaţi spre un aparat ce are un număr minim de 150.000 de pulsaţii ce vă oferă o durată de folosire de cel puţin 5 ani.

Senzor de nuanţă a pielii: ajustează automat nivelul pulsaţiilor luminoase în funcţie de variaţiile de ton ale pielii, pentru o epilare sigură şi fără riscuri.

Reglaj de intensitate: un epilator IPL bun are cel puţin 5 trepte de intensitate. În funcţie de zona de lucru este bine să aveţi opţiunea de a alege o intensitate mai mică sau mai mare, pentru un epilat confortabil.

Funcţie alunecare: acestă funcţie vă permite să setaţi un flux continuu de pulsaţii, fără a mai ridica şi poziţiona aparatul, pentru o epilare mai rapidă.

Accesorii: cap special pentru corp, faţă şi zonă sensibilă. Aparatele IPL care au aceste accesorii acoperă toată suprafaţa corporală.

Tip operare: poate fi cu fir sau fără fir. Epilatorul fără fir este mai uşor de folosit în zonele greu accesibile, plus că îl puteţi utiliza oriunde doriţi.

Branduri de luat în calcul la achiziţia unui epilator IPL

Epilatoarele IPL au devenit foarte populare în ultima perioadă şi veţi găsi o mulţime de astfel de produse. Recomandarea noastră este să apelaţi la un brand de încredere, care vă oferă garanţie şi performanţe bazate pe rezultate, cum ar fi epilatoarele Philips, Braun, BaByliss, Rowenta.

Cum se utilizează un epilator IPL

Pentru a începe o ședință de epilare cu aparatul IPL este nevoie ca zona pe care se lucrează să fie fără păr. Ideal ar fi să vă îndepărtați părul cu o zi înainte, prin radere, iar zona pe care lucrați să fie uscată și curată.

Un aparat IPL bun se poate utiliza cu succes pe toate zonele corpului, inclusiv pe faţă.

Cine poate folosi epilatorul IPL şi cui nu îi este recomandat

Epilatoarele IPL pot fi utilizate atât de femei cât și de bărbați, pe foarte multe tipuri de piele și păr, dar unele sunt totuși excluse. Culorile potrivite sunt brunet, șaten, și blond închis.Parul alb/gri, roșcat, sau cel blond deschis, nu sunt în general OK pentru utilizarea acestei tehnologii.

Există și unele restricții pentru persoanele care suferă de hipersensibilitate a pielii. Nu este recomandată folosirea acestei metode de epilare nici de către persoanele care suferă de diabet, femeilor însărcinate sau care alăptează.

Deoarece poate cauza arsuri, epilatorul IP nu poate fi folosit pe și în jurul tatuajelor sau al alunițelor.

După cât timp apar rezultatele

Epilatoarele IPL vă ajută să scăpaţi o perioadă mai lungă de timp de părul nedorit de pe corp, însă nu veţi scăpa definitiv de el.

Eficienţa epilatorului IPL variază în funcţie de culoarea pielii şi a părului, dar şi în funcţie de zona epilată. Cu cât firele de păr sunt mai închise la culoare cu atât rezultatele apar mai repede.

Epilarea cu IPL este progresivă, deci necesită timp. Pentru început este recomandat ca ședințele de epilare să fie făcute la un interval de 2 săptămâni, după care urmează perioada de întreținere unde ședințele se pot face la un interval de 4-8 săptămâni.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial