Echipament Yoga: Tot ce ai Nevoie

Yoga este una dintre cele mai populare metode de a ne conecta cu noi înșine, de a ne menține sănătoși și de a fi în armonie cu tot ce ne înconjoară.

Echipament Yoga: Tot ce ai Nevoie

Practicarea meditației prin tehnici de yoga eficiente este tot mai întâlnită în zilele noastre. Sunt două moduri în care poți alege să practici yoga: cu ajutorul unui instructor sau acasă, urmând tutoriale sau alte surse de informare, prin care poți învăța primii pași.

Indiferent cum alegi să practici yoga, este important să știi încă de la început că vei avea nevoie de un echipament adecvat. Folosirea echipamentului corespunzător este primul și unul dintre cele mai importante detalii de care este nevoie să ții cont odată ce decizi să te apuci de yoga.

Atunci când ești începător în practicarea de yoga este greu să știi care sunt lucrurile esențiale de care ai nevoie. Acest domeniu este unul care evoluează tot timpul, însă acest lucru nu înseamnă că ar trebui să îți umpli bagajul de yoga cu lucruri inutile.

Vestea bună pentru toți cei care încă nu sunt pe deplin deciși dacă să înceapă sau nu să practice yoga este aceea că ai nevoie de un minim de echipament pentru a începe.

  • Îmbrăcămintea pentru yoga

Pentru a începe să practici yoga în cele mai bune și sigure condiții vei avea nevoie de niște haine speciale. Confortul este foarte important pentru că de acesta depinde capacitatea de a intra într-o stare de relaxare. 

Dacă nu porți haine confortabile va fi dificil să te concentrezi la ceea ce ai de făcut în timpul ședinței de yoga, de la studio sau de acasă. Îmbrăcămintea pe care o porți la yoga va trebui să fie confortabilă, astfel poți opta pentru echipament sportiv respirabil. 

Dintre piesele vestimentare cel mai potrivite pentru practicarea tehnicilor de meditație se numără pantalonii de yoga – colanți mulați, dar suficient de lejeri pentru a permite mișcările. Topurile indicate pentru yoga sunt cele care nu au accesorii și sunt mulate pe corp, altfel este posibil să se ridice sau să te incomodeze în timpul unor mișcări pe care le vei face. 

Femeilor care practică yoga li se recomandă de asemenea să poarte sutiene sport adecvate, iar părul trebuie întotdeauna să fie bine prins pentru a nu distrage atenția și concentrarea din timpul ședințelor de yoga.

  • Salteaua pentru yoga

Al doilea element esențial din timpul sesiunilor de yoga este salteaua specială. Salteaua specială pentru yoga te ajută să-ți definești spațiul personal, aspect extrem de important pentru a te putea concentra și medita. Aceste saltele pentru fitness și yoga ar trebui să fie elastice, confortabile și aderente, astfel încât să nu aluneci în timp ce te întinzi, mai ales dacă vei și transpira puțin. Salteaua pentru yoga mai are și un rol de amortizare, atunci când este folosită pe o podea mai tare.

  • Sticla de apă

Sticla de apă este un alt element esențial de care vei avea nevoie odată ce începi să practici yoga. Nu contează că vei face yoga acasă sau într-un studio specializat, sticla de apă trebuie să fie mereu la îndemână, pentru că este foarte important ca atunci când faci yoga să te hidratezi foarte bine. Având o sticlă de apă pentru yoga vei ști întotdeauna câtă apă ai băut și vei putea astfel contoriza dacă te-ai hidratat suficient.

  • Blocuri de yoga

Forma tradițională a blocului Yoga este o bucată de spumă, lemn, plută sau bambus. Aceste blocuri sunt cea mai comună piesă de echipament în cursurile de yoga. Pe lângă faptul că servesc drept suport pentru pozițiile și întinderile de bază, mulți instructori de yoga folosesc blocurile în moduri creative, cum ar fi ridicarea șoldurilor.

  • Curelele de yoga

Curelele de yoga sunt folosite pentru a te ajuta să practici diverse poziţii în yoga. Acestea iți permit să-ți întinzi șoldurile și coapsele și îți susțin coloana vertebrală într-o varietate de ipostaze. Curelele de yoga pot îmbunătăți flexibilitatea unei persoane și pot reduce riscul de rănire la yoga.

  • Roata de yoga 

Roata de yoga este un suport circular care poate fi rulat în sus și în jos pe corp pentru a întinde mușchii și a elibera tensiunea acestora. Când este utilizată corect, roata oferă un masaj profund pentru toate grupele de mușchi majore din corp și poate fi folosită pentru întinderea mușchilor înainte de antrenament sau după

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial