De ce să mergi la dentist în pandemie?

Cercetările concluzionează faptul că mai puțin de 1% dintre stomatologi au fost testați pozitiv cu COVID-19

De ce să mergi la dentist în pandemie?

Potrivit studiului Institutului de Știință și Cercetare al ADA –  Asociației Dentare Americane, din cei 2 195 de stomatologi testați la nivel național, doar 20 au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Totodată, sondajul ulterior realizat în ianuarie 2021 de HPI – Health Policy Institute, constată faptul că încrederea consumatorilor în a reveni la dentist a crescut semnificativ, atingând un procent de 88%, pacienții spunând că s-au întors deja sau sunt pregătiți să meargă în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, în România, pacienții încă ezită să apeleze cu încredere la serviciile stomatologice.

Pacienții care amână vizitele la stomatolog ajung să cheltuie mai mulți bani pe tratamente

În țara noastră, pandemia Covid 19 a limitat accesul la tratamente stomatologice în anul 2020, lucru care a determinat o scădere majoră a prezenței românilor la dentist.

Dr. Adel Abboud:

„Pacienții aveau o oarecare reținere în a merge la dentist și înainte de pandemie, însă, în ultimul an a fost amplificată de teama infectării cu Covid-19.

Eu le recomand pacienților mei să apeleze la tratamentul stomatologic, încă de la apariția primelor simptome pentru a evita posibilele complicații ulterioare.

Persoanele care se prezintă la controale stomatologice regulate vor beneficia de tratamentul corect la timp și la un cost mai redus.

Recomand tuturor să aibă încredere în stomatologia modernă, cu respectarea bineînțeles, a normelor de protecție anti-Covid19!'

Pacienții noii clinici SyroDent by Dr. Adel Abboud au posibilitatea de a opta pentru un abonament stomatologic anual, prin intermediul căruia, vor beneficia de gratuități și reduceri semnificative la cele mai întâlnite afecțiuni stomatologice.

Specializările multiple ale Dr. Adel Abboud în chirurgie orală, implantologie și estetică dentară oferă șansa oricărui pacient de a beneficia de tratamente stomatologice complete, într-un singur loc, într-o clinică modernă, dotată cu echipamente de ultimă generație.

Deoarece, majoritatea afecțiunilor dento-maxilare necesită investigații suplimentare, clinica deține un laborator de radiologie și imagistică dentară, care le va permite pacienților să salveze timp și bani, fără a mai face drumuri în alte locații.

Investigații radiologice precise le vor fi astfel,accesibile pacienților prin radiografii intraorale si extraorale digitale minim invazive.

Astăzi, riscurile la care te expui când mergi la dentist sunt aproape 0!

Dacă inițial particulele fine de salivă împrăștiate în aer de anumite instrumente medicale, folosite de medici în timpul tratamentelor stomatologice au fost considerate un risc pentru transmiterea virusului Covid-19, în prezent, specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au decis că riscurile la care se expun pacienții la dentist se diminuează până ajung aproape de inexistență, datorită protocoalelor stricte de igienă.

Însă, ceea ce e mai puțin cunoscut e faptul că dentiștii au avut și înainte de pandemie o responsabilitate constantă pentru prevenirea transmiterii bolilor infecțioase.

De aceea, fiecare cabinet dentar respectă protocoale specifice pentru prevenirea transmiterii unor boli ușor transmisibile, precum HIV sau hepatită.

La acestea s-a alăturat și protocolul anti-covid 19, care a dovedit rezultate pozitive de la începutul pandemiei până în prezent.

Astfel, tratamentele medicale stomatologice se pot efectua în siguranță, atât pentru personalul medical, cât și pacienți.

Care sunt avantajele controalelor regulate la dentist?

Vizitele regulate la medicul stomatolog au o influență pozitivă asupra sănătății dentare și implicit a întregului organism.

În timpul controlului stomatologic medicul îți va examina cu atenție starea danturii și a gingiilor, iar la final îți va recomanda tratamente menite să îți trateze sau să îți prevină posibilele afecțiuni.

Concret, prin controlul stomatologic la dentist vei afla despre:

  • cariile vizibile, dar și despre cele ascunse de care nu știai;
  • alinierea arcadelor dentare;
  • starea molarilor de minte;
  • posibile afecțiuni ale gingiilor (boli parodontale);
  • corectitudinea mușcăturii și alinierea incorectă a danturii;
  • afecțiuni osoase care te pot împiedica să apelezi la un implant dentar;
  • starea generală de sănătate a cavității bucale.

Drept urmare, controalele periodice regulate la medicul stomatolog sunt recomandate în mod periodic pentru prevenție și întreținerea sănătății dentare.

Acestea sunt recomandate de către specialiști și în perioada pandemiei, cu respectarea măsurilor de protecție specifice anti-Covid 19.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial