De ce să citești cărți despre modă

Vestimentația este o parte importantă a vieților noastre.

De ce să citești cărți despre modă

Oricât de mult am dori să ne sustragem de la normele sociale și de la expectativele pe care societatea le proiectează asupra noastră, un lucru rămâne o certitudine: avem nevoie de modă pentru a ne construi imaginea de sine de care avem nevoie atât pentru a escalada scara socială, dar și pentru a-i ajuta pe cei din jur să ne înțeleagă mai bine, să ne profileze corect. Hainele pe care le purtăm exprimă într-un mod tacit lucrurile cele mai esențiale despre noi. Cei inițiați între ale fashionului știu deja acest lucru și pare ca au un avantaj. 

Acest articol se adresează oamenilor cu puțină experiență asupra modei, dar și celor mai avansați, celor care și-au găsit deja un stil și o expresie vestimentară.

Înainte să ne afirmăm în societate și înainte de a-i lăsa pe ceilalți să vadă cine suntem cu adevărat, noi suntem cântăriți și profilați după felul în care arătăm. Avem o ținută îngrijită? Este vestimentația noastră potrivită contextului în care ne situăm (context profesional, academic)? Dacă ești îmbrăcat neadecvat contextului sau dacă arăți neglijent (ai o pată pe sacou sau ți se deșiră tivul unei fuste, ai scame pe pulover sau mărimea pe care o porți nu este adecvată corpului tău), riști ca cei din jur să aibă o părere greșită despre tine și să îți pierzi anumite privilegii pe care cei cu stil le posedă din start.

Sper ca această scurtă introducere să figureze drept un argument destul de fondat pentru de ce e important să ne informăm despre modă. Acum o să trecem în revistă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a ne asigura că nu cădem niciodată într-o lumină proastă din cauza lipsei de experiență cu vestimentația.

Ce poți face pentru a păstra o expresie vestimentară dezirabilă?

Chiar și antropologii admit importanța modei și a vestimentației de-a lungul istoriei. Acestea au fost întotdeauna folosite pentru a denomiza, a simboliza și a conferi identități individului. Înainte oamenii trebuiau să poarte o vestimentație care să denote ocupația lor profesională și statutul lor în societate. Dacă stăm să ne gândim la business dresscode, taiorul la 4 ace sau pantofii cu toc, încă nu suntem departe de criteriile menționate mai sus. 

Ce poți face pentru a te informa corect asupra modei și a-ți construi un stil potrivit ție în viața de zi cu zi sau viața profesională, este să citești sau să răsfoiești cât mai multe cărți despre modă scrise de specialiști în istoria vestimentației sau de editori de ghiduri fashion. 

De ce este important să citești cărți despre modă? Ca să înțelegi distincția dintre vestimentația trendy și ceea ce înseamnă cu adevărat moda (stilul). Adidașii chunky și streetwear-ul sunt trendy, însă nu putem spune că ne conferă un plus de stil. Vestimentația „la modă', adesea nu ne ajută să fim mai eleganți. Eu recomand să redescoperim stilul clasic.

3 cărți de fashion care te vor ajuta să îți descoperi stilul

A picture containing text, newspaper

Description automatically generated

1. Vintage Fashion

O carte vintage fashion întotdeauna îți va arăta ce înseamnă rafinamentul și gustul adevărat. În plus, trebuie să ținem cont de ciclicitatea modei. Multe croiuri și piese vestimentare rămân mereu elocvente datorită faptului că sunt piese clasice și eterne.

Această carte se adresează în special celor care vor să se documenteze referitor la perioada vintage în istoria modei. Aflați despre stilurile vestimentare nemuritoare create de designeri celebri, aflați cum s-au schimbat tiparele și construcțiile hainelor de-a lungul istoriei modei și aflați mai multe despre țesăturile și imprimeurile care au definit o epocă! Cumpără acum o carte vintage fashion!

2. Style City: How London Became a Fashion Capital

Dacă Londra a putut să devină un icon al modei, la fel poți și tu! Află din această carte care sunt skill-urile pe care trebuie să le dobândești pentru a avea o ținută vestimentară iconică!

Una dintre cele mai mari realizări culturale ale Marii Britanii de la sfârșitul secolului al XX-lea a fost înființarea modei de designer britanici. Robert O’Byrne explorează acest fenomen de la mijlocul anilor 70, când moda de designer abia exista în Marea Britanie, până în noul mileniu, moment în care Londra s-a clasat alături de Paris, New York și Milano ca o capitală de clasă mondială a modei. Cartea descrie și ilustrează toți actorii cheie și influențele modei britanice din acea perioadă: nu numai designerii, ci și muzica, cluburile, petrecerile, tradiția uimitoare de îmbrăcăminte și Londra însăși.

Limbajul modei este vizual, iar această carte somptuoasă reflectă acest lucru cu fotografii evocatoare ale lui Norman Parkinson, David Bailey, Patrick Lichfield, Barry Lategan și alții, inclusiv imagini emblematice precum tânăra Prințesă de Wales și alte fotografii rare din arhivele proprii ale designerilor.

Graphical user interface, website

Description automatically generated

3. Contemporary Menswear: The Insider’s Guide to Independent Men’s Fashion

Stați liniștiți domnilor, nu v-am uitat pe voi! Iată aici un ghid de fashion impecabil realizat pentru domnii care își doresc să își eleveze stilul vestimentar!

Aceasta este o referință esențială la peste 50 de designeri internaționali, brand-uri, magazine, bloguri și site-uri web care au modelat moda bărbaților în ultimul deceniu și vor defini tendințele acesteia în anii următori. 

Îmbrăcămintea pentru bărbați este acum o parte respectată, matură și totuși extrem de creativă a industriei modei globale. De la etichete clasice „oldmoney dressing', până la etichete dinamice și noi, cum ar fi Tellason, care stabilesc agenda de modă pentru denim artizanal și până la liniile curate și elegante ale pieselor de la Won Hundred, mărcile selectate și organizate cu experiență pentru această carte reprezintă cele mai bune repere într-o scenă internațională în schimbare rapidă.

Plină de perspectivă și opinii critice, această carte își propune să treacă peste luciul de PR a atâtor scrieri de modă. Fiecare dintre mărcile reprezentate include un profil clar și scurt al oamenilor din spatele brand-ului și a istoriei acestuia până în prezent. 

Pentru a oferi și mai multă profunzime, cartea conține, de asemenea, eseuri despre tendințele majore din scena îmbrăcămintei pentru bărbați și interviuri cu unele dintre figurile sale cheie. Bogat din punct de vedere vizual și cuprinzând întreaga gamă de îmbrăcăminte și accesorii, inclusiv denim, îmbrăcăminte de lucru, îmbrăcăminte exterioară, tricotaje, pantofi, genți, accesorii și multe altele, Contemporary Menswear este o sursă de inspirație și o „carte de look' obligatorie pentru toți bărbații profesionali și pentru studenți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial