Cum să-ți faci fotografii portret ca o vedetă? 7 sfaturi care te pot ajuta

Vrei să arăți bine în poze, mereu în formă, strălucitoare și fresh, exact ca vedetele pe care le urmărești pe Instagram.

Cum să-ți faci fotografii portret ca o vedetă? 7 sfaturi care te pot ajuta

Poți să realizezi acest lucru prin câteva trucuri de fotografiere, pe care ți le prezentăm în continuare:

Alege camera foto potrivită

Este în regulă să-ți utilizezi telefonul pentru poze și instantanee, dar dacă vrei o fotografie portret cu adevărat spectaculoasă, apelează la aparate foto performante. Acestea trebuie să permită vizualizarea prin obiectiv, să poată fotografia cu mai multe cadre pe secundă pentru a surprinde acțiunea și să aibă un minim de 10 megapixeli, mai ales dacă vrei să imprimi ulterior imaginile. 

Folosește inteligent fundalul pentru fotografia portret

Ca să evidențiezi detaliile feței, să dai strălucire siluetei și să creezi cadre artistice, folosește fundaluri foto de la F64: fundal de pânză verde chroma, fundal alb, kituri pentru suporturi de fundal, stative în formă de T pentru susținerea fundalurilor. Dacă ești activă în online, ai la dispoziție un setup de vlog cu lumini principale și de efect, plus fundalurile potrivite pentru portrete.

Stabilește planurile și unghiurile din care fotografiezi portrete

Compoziția este foarte importantă atunci când îți faci fotografii portret și vrei să arăți ca o vedetă. Poți să încerci planul general, planul american (de la genunchi în sus), planul mediu sau prim-planul, în funcție de ceea ce vrei să transmită imaginea ta. Ca să surprinzi emoția, expresia ochilor și detaliile feței alege fotografii portret în gros-plan sau plan-detaliu. Unghiurile pe care le pot utiliza sunt plonje (de sus în jos), racursi (de jos în sus) sau la nivelul privirii.

Alege o postură care te avantajează

Fotografia portret are nevoie de o abordare similară cu cea a portretelor din pictură: artistul plastic alege un cadru în care își plasează modelul. Exact la fel este atunci când te pregătești să-ți faci o poză. Gândește-te ce vrei să transmiți și alege o postură care să pună în valoare atuurile tale fizice și să sublinieze mesajul fotografiei: determinare, nostalgie, bucurie, tristețe, relaxare, voie bună ș.a.

Atitudinea face diferența în fotografiile portret 

Atitudinea face diferența între o poză banală și o fotografie portret cu adevărat reușită. O față plictisită, o expresie a ochilor care trădează indiferența sau îngâmfarea nu vor face decît să distrugă o poză portret. Pregătește-te ca o actriță care intră în scenă. Chiar dacă rolul tău va fi de doar câteva secunde, imaginea surprinsă de obiectivul camerei va rămâne pentru totdeauna.

Ai grijă cum te îmbraci și cum te fardezi

Culorile reprezintă atuuri importante în arta fotografică, așa că asigură-te că le folosești în avantajul tău. În pozele portret ai nevoie de cele mai reușite piese din garderobă, care să-ți pună în evidență talia, să-ți vină bine și să se potrivească la tenul tău. Nu exagera cu fardurile, ca să nu apari cu trăsături îngroșate și stridente. Naturalețea este cel mai sincer portret.

Alege în mod adecvat lumina pentru fotografia de portret

Preferă lumina naturală, dar evită să te fotografiezi în lumina directă a soarelui,  pentru că obții umbre dure, care vor afecta calitatea fotografiei portret. Alege orele de aur, înainte de apusul soarelui, când astrul este la orizont și creează o lumină aurie, cu nuanțe calde. Completează cu sisteme de iluminat și accesorii de studio foto, ca să reduci contrastul și să obții contururi ferme și clare.

Ține seama de aceste sfaturi și fotografiază-te ca un adevărat star, cu glamour și stil!

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial