Cum să scapi de teama de dentist

Sănătatea orală este foarte importantă, dar în același timp, multe persoane aleg să renunțe la acest aspect din cauza fricii de dentist.

Cum să scapi de teama de dentist

Sănătatea orală este foarte importantă, dar în același timp, multe persoane aleg să renunțe la acest aspect din cauza fricii de dentist. Totuși, ceea ce trebuie să ai mereu în vedere este că prevenția e cea mai bună formă de tratament. Asta înseamnă că atunci când mergi la controale regulate, vei avea o sănătate orală bună și nu vor fi necesare intervenții dureroase. Dar totuși, cum scapi de teama de dentist?

Alege un cabinet stomatologic care îți conferă confort

Confortul este foarte important chiar și în cadrul unui cabinet stomatologic sau într-o clinică de profil. Caută un cabinet stomatologic în care să te simți bine și automat vei fi mai puțin speriat de intervențiile pe care trebuie să le efectuezi. Poți asculta muzică în timpul intervenției, sau poți chiar să porți o mască pentru ochi, dacă îți dorești să nu vezi ce se întâmplă. Te poate ajuta faptul că nu vezi instrumentele medicale pe care le va utiliza medicul, pentru că și acestea pot reprezenta o sursă a anxietății.

Nu merge singur la consultație

Este bine să mergi la consultație alături de o persoană apropiată, care poate să te liniștească. Astfel, vei avea suportul moral de care ai nevoie înainte și în timpul consultației.

Discută despre toate detaliile procedurilor

Stomatologul tău îți va explica toate detaliile pe care trebuie să le cunoști, așa că nu ezita să pui toate întrebările care îți vin in minte. Uneori procedura în sine nu este atât de complicată pe cât ne gândim noi. Dacă trebuie să îți pui un implant dentar sau ai nevoie de aparat dentar și ești speriat de intervenție, discută cu medicul și află care sunt pașii prin care se realizează procesul.

Alege anestezia

Anestezia locală este un mod bun prin care poți scăpa de frica de dentist. Dacă nu simți durerea, teama ta va fi doar una irațională. Odată ce înțelegi că nu te va durea, vei putea trece mai ușor de frică.

Fă pauze

Atunci când simți nevoia, fă o pauză chiar dacă intervenția nu s-a terminat. Medicul stomatolog îți va spune că poți semnaliza cu mâna atunci când vrei să te oprești, și este în regulă să faci asta.

Nu lua în seamă experiențele negative din trecut

Poate te temi de dentist din cauza unei experiențe negative din trecut. Totuși, trebuie să știi în primul rând că medicina a evoluat considerabil, iar noile aparaturi și tehnici medicale sunt mult mai puțin dureroase.

Nu întârzia

Când întârziem la o întâlnire sau la o programare, nivelul nostru de stres crește și implicit suntem mai speriați și anxioși. Ai grijă să ajungi la timp, pentru că astfel vei scăpa de stresul generat de întârziere și vei avea și timp să pui toate întrebările sau să te relaxezi câteva minute în recepția cabinetului.

Indiferent de care este natura temerii tale, ia în considerare că sănătatea orală te va ajuta să nu ai probleme mult mai greu de tratat. Odată ce ai lăsat ca dinții tăi să se deprecieze, orice intervenție va fi mai dureroasă și mai dificil de realizat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial