Cum să ai un zâmbet impecabil și dinți sănătoși?

Cum să ai un zâmbet impecabil și dinți sănătoși?

Zâmbetul este considerat de mulți că fiind prima caracteristică și trăsătură care este observată, ceea ce înseamnă că un zâmbet impecabil și sănătos este foarte important pentru a crea o impresie pozitivă.

Mai mult decât atât, trebuie să iei în considerare că un zâmbet impecabil înseamnă și dinți sănătoși, fapt care poate ajuta semnificativ calitatea vieții și nu doar aspectul fizic, deoarece dinții inegali și prezența durerii în timpul masticației pot duce la complicații precum malnutriția sau infecții dentare, printre multe altele.

Dacă ești interesată de dinți sănătoși și zâmbet impecabil citește în continuare acest articol pentru a afla 4 metode populare de a obține dantura și zâmbetul mult dorit.

4 opțiuni de luat în considerare pentru un zâmbet strălucitor și dinți sănătoși

De la opțiuni profesionale la metode simple de practicat în propria casă, următoarele metode pot fi exact ceea ce îți trebuie pentru a obține sau a menține dinții cât mai sănătoși.

Spălatul corespunzător pe dinți

Chiar dacă pentru mulți spălatul pe dinți reprezintă un lucru banal pe care îl fac mai mult mecanic și inconștient, trebuie menționat că spălatul pe dinți poate avea un efect mai mult negativ decât pozitiv atunci când este realizat incorect.

Așa cum este importat de ales periuța în funcție de tipul tău de gingie și de dinte, la fel și tehnica de spălare este foarte importantă, frecatul agresiv de exemplu putând să ducă la sângerarea gingiilor sau la îndepărtarea treptată a smalțului de pe dinți.

Cu toate că primul instinct în cazul dinților pătați este de a freca mai agresiv, este important de reținut că nu trebuie aplicată o forță mare asupra dinților și nici mișcări rapide de tipul stânga-dreapta.

Pentru a menține dinții cât mai sănătoși este recomandată spălarea pe dinți timp de 2 minute, folosind mișcări ușoare și circulare, ținând periuță ușor înclinată.

Tratament ortodontic

Ortodonția este o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu prevenirea și tratamentul pozițiilor defectuoase ale dinților.

Dacă suferi de dinți care nu sunt aliniați corespunzător sau inegali atunci medicul specialist ar putea sa îți recomande să porți un aparat dentar o anumită perioadă.

Cu toate că prima imagine asociată de mulți cu aparatul dentar este cea de adolescenți cu fire metalice pe dinți, adevărul este unul cu totul diferit în ziua de astăzi, deoarece de-a lungul timpului au apărut mult mai multe opțiuni de aparate dentare, unele dintre ele chiar „invizibile”.

Mai mult decât atât, trebuie menționat că aparatele dentare nu sunt recomandate doar copiilor și adolescenților, acestea putând fi folosite chiar și de către adulți.

Dietă corespunzătoare

Sănătatea dinților nu este menținută doar printr-o igienă dentară corectă ci și prin dietă și mai departe prin alimentele consumate sau evitate.

Vinul, cafeaua, fructele citrice, sucurile dulci sau produsele murate, toate acestea pot afecta într-un fel sau altul sănătatea dinților. În timp ce vinul și cafeaua pot duce la pătarea dinților, oțetul din produsele murate și acidul citric în exces ar putea duce la degradarea treptată a smalțului dinților.

Chiar dacă unele alimente pot prezenta numeroase beneficii pentru sănătate, ține minte să nu exagerezi când vine vorba de porții și de cantitatea consumată.

Fațete dentare

Cu toate că această opțiune nu este legată de sănătatea dinților, dacă dorești să ai un zâmbet impecabil doar din punct de vedere estetic, atunci poți opta pentru fațete dentare pentru a remedia problema unui dinte ciobit sau decolorat.

Fațetele dentare sunt asemănătoare unor plăcute din ceramică sau alți compuși care sunt lipite pe partea din față a dinților reali, oferind astfel un zâmbet egal, complet și strălucitor.

Dacă zâmbetul și dinții reprezintă pentru tine o sursă de insecuritate, poți discuta cu medicul tău stomatolog despre aceste opțiuni sau poți să te programezi la cea mai apropiată clinică de acest tip, specialiștii de acolo putând să îți recomande opțiunea cea mai corectă pentru cazul tău specific.

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial