Ce efect benefic poate avea ciocolată asupra stării noastre de spirit?

Ciocolata este preferată tuturor. Încă din copilărie, cel mai ales deliciu dulce este ciocolată, una dintre cele mai bune creații ale omenirii, fiind totodată desertul cel mai cunoscut din lume.

<strong>Ce efect benefic poate avea ciocolată asupra stării noastre de spirit?</strong>

În testul timpului, nici o altă aromă n-a putut învinge aroma ciocolatei. Într-o oarecare măsură, pe lângă aroma ei deosebită, ciocolata simbolizează iubirea, afecțiunea, grija și stima, fiind potrivită pentru cadoul prin care dorești să îți exprimi aceste sentimente. 

În plus, ciocolata este folosită în foarte multe rețete printre care găsim rețete de prăjituri, biscuiți, budinci, înghețată, bomboane, etc, dar și în anumite băuturi hrănitoare sau alcoolice.

Ingredientul cheie în prepararea ciocolatei este cacao care se extrage din semințele unui copac tropical numit „Theobroma cacao'.  

Poate nimic din toate acestea nu este ceva nou pentru tine dar, știai că ciocolata este de fapt și un bun medicament pentru starea noastră de spirit?

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, aztecii și mayașii antici foloseau ciocolata în scopuri spirituale și ceremoniale. În forma ei cea mai pură, este un asistent puternic în activitatea interioara, în îndrumarea creativă, imaginativă și multe altele, acționând ca un profesor puternic și blând, care facilitează activitatea creierului. 

Așadar, ce efecte benefice poate avea ciocolata asupra stării noastre de spirit?

  • Ciocolata acționează ca un deschizător de inimi și astfel permite în relația cu tine însuți sau cu ceilalți, conexiuni bazate pe dragoste, mai autentice și mai profunde. Acest lucru are ca rezultat mai multă iubire in viața ta, ceea ce duce la o îmbunătățire a tuturor relațiilor tale cu prietenii sau cu colegii, cu iubitul sau iubita, și mai ales, in relațiile cu membri familiei tale.
  • Ajută înțelepciunea spirituală și conexiunea cu animalele.
  • Ajută la conștientizarea oricărui lucru care ar putea să vă împiedice să vă creați viața de vis, incluzând aici și blocajele care au loc în subconștientul vostru, anumite credințe, sau recunoașterea și eliberarea tiparelor repetitive. Altfel spus, ciocolata poate să ajute la transmutarea unor cunoștințe din creierul stâng către întregul corp, conștientizând că nu ai de ce să repeți anumite tipare sau să acționezi „orb' (subconștient), acest lucru fiind strâns legat de intenția pe care urmează să o stabilești.
  • Ajută în relația ta cu „sinele superior' cum este intuiția, sufletul, etc. Acest lucru sporește propria ta putere și propriul tău adevăr. Ciocolata va permite să simțiți și să acceptați durerea iar prin asta vă ajută să vă eliberați de ea mai ușor, trăind o viață mai optimistă și mai fericită. Eliberând aceste emoții întunecate, dureri și sentimente triste, faceți loc luminii, iubirii și dragostei.
  • Facilitează meditația. Cum spune și acel citat celebru, „Vindecarea are loc în liniște', deci, meditația este mult mai benefică când se face cu liniște interioară, fiind mult mai profundă. 
  • Ajută la o înțelegere mai adâncă a noilor învățături prin experiențele de viață. De exemplu, dacă s-a întâmplat ceva care te-a luat prin surprindere, ciocolata te ajută să simți și să înțelegi mai bine de ce s-a întâmplat acel lucru dar și ce efect a avut asupra ta; este practic potrivită pentru a da un „chip' lecțiilor tale de viață.
  • Alături de cafeaua naturală, ciocolata ajută la păstrarea echilibrului energetic. În ceea ce privește energia proprie, este 100% obligatoriu să păstrați mereu un echilibru deoarece organismul are nevoie de multă energie pentru menținerea unei vieți active și armonioase.  
  • Dezvoltă creativitatea prin facilitarea accesului la o „minte' deschisă si conștientă.
  • Ajută la orientarea în carieră. O conștientizare mai profundă a aptitudinilor, a talentului, a scopului propus, nu face decât să vă ușureze acest drum, drum care uneori poate fi copleșitor. Prin conștientizarea aptitudinilor, nu numai că realizați faptul că aveți puterea să vă atingeți scopul dar, totodată, crește elanul și încrederea de sine. 

Așadar, putem spune cu ușurință că ciocolata este o forță blândă și puternica, care ne oferă deosebit de multe beneficii, contribuind în mod direct la starea noastră de spirit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial