Cărucioarele Duble: Design Inovativ și Tehnologii Moderne Pentru Confort și Siguranță la Nivel Superior

Cărucioarele Duble: Design Inovativ și Tehnologii Moderne Pentru Confort și Siguranță la Nivel Superior

Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi cel mai bun cărucior pentru gemeni? Sau ești fericitul părinte a doi copii de vârste diferite și ești interesat de căruciorul adecvat pentru a-i plimba pe ambii simultan? 

Ce proprietăți speciale trebuie să aibă un astfel de model pentru a servi nevoilor tale? Piața oferă zeci de modele diferite din care să alegi, dar tocmai diversitatea aceasta îngreunează luarea unei decizii corecte. Citește ghidul și alege în cunoștință de cauză.

Modele populare de cărucioare pentru familiile numeroase

Ideea unui cărucior dublu este practică, avantajoasă și în plus, oferă copiilor posibilitatea de a se bucura de aceleași activități simultan. Plimbarea separată a copiilor este inconfortabilă, dar dacă alegi un model dublu, atunci plimbările prin oraș sau la cumpărături se vor dovedi o încântare.

  • Modele side-by-side

Cele mai căutate cărucioare pentru gemeni sunt cele care au locuri unul lângă celălalt. Fiecare spațiu și copertină dispune de aceeași dimensiune, funcții și opțiuni de reglare. Ambii copii beneficiază de același spațiu de ședere, posibilități de înclinare, buzunare sau accesorii pentru protecție. 

Preferințele pentru umbră diferă de la un copil la altul, dar majoritatea modelelor sunt prevăzute cu copertine individuale care pot fi ajustate în funcție de nevoile fiecăruia.

  • Cărucioare în tandem

Cărucioarele duble în tandem au un loc situat în fața celuilalt, încap fără probleme în spațiile înguste și în cele mai multe cazuri sunt ideale pentru copiii de vârste diferite. 

Care sunt elementele de siguranță pe care trebuie să le regăsești la cărucioarele care îți merită banii? 

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi căruciorul pentru copil, indiferent de modelul preferat.

  • Centurile de siguranță

Cel mai siguri te orientezi către un cărucior pentru gemeni care să aibă centură de siguranță cu închidere în 5 puncte.

  • Frâna

Frânele trebuie să fie capabile să susțină volumul și greutatea căruciorului în mod adecvat, mai ales că vorbim despre unul cu două locuri. De asemenea, frâna trebuie activată simplu, cu doar o mișcare de mână sau picior, fără mișcări bruște care l-ar putea speria pe copil.

  • Roțile modelelor pentru gemeni

Roțile influențează mult plierea, depozitarea și utilizarea produsului, așadar ia în calcul acest aspect înainte de vreo achiziție. Specialiștii recomandă cărucioarele pentru gemeni cu un număr mic de roți. 

Modelele cu multe roți fac dificilă manevrarea și ghidarea, în plus se dovedesc mai sensibile la denivelări, lucru care ar putea perturba bebelușii în timpul deplasării. În schimb, cărucioarele cu o roată în față au capacitatea ridicată de absorbție a șocurilor provocate de aceste denivelări. În privința diametrului roților, de preferat ar fi să alegi modele cu diametrul mai mare, deoarece sunt ușor de ghidat.

  • Dimensiuni și greutate

Aceste aspecte trebuie avute în vedere inclusiv atunci când te gândești la portabilitate, așezarea în portbagaj și integrarea acestora în spații înguste, precum mijloacele de transport în comun.

  • Vârsta bebelușilor

Vârsta bebelușilor este un criteriu esențial care trebuie să îți influențeze alegerea în materia cărucioarelor. Baby Matters oferă o gamă ofertantă de cărucioare cu particularități diferite pentru diversele etape de dezvoltare a bebelușilor.

Ia în calcul faptul că, un cărucior este o investiție pe termen destul de lung. Ca să nu fii nevoit să înlocuiești produsul o dată la câteva luni, ține cont de câteva aspecte. De exemplu, dacă ai un copil mai mic de 6 luni, atunci ai grijă ca acest cărucior să permită poziționarea completă pe orizontală. După 6 luni, poți opta pentru modele cu poziție în șezut și spătar cu înălțime ajustabilă.

  • Accesorii utile

Cele mai multe cărucioare pentru gemeni sunt dotate cu o geantă pentru depozitarea bunurilor de igienă sau alimente pentru cel mic.

Copertina și parasolarul îi protejează pe copii de expunerea directă la soare. Cele mai bune modele de cărucioare au de asemenea și copertine pentru protecție de ploaie, o plasă anti-insecte sau un spațiu transparent în copertină prin care să îl poți observa pe micuț.

Husa pentru zona picioarelor are rolul de a crea confortul termic necesar în sezonul rece, pentru ca cei mici să se poate odihni și în timpul plimbărilor în anotimpurile friguroase.

Coșul pentru cumpărături are menirea de a oferi un spațiu extra pentru bunurile necesare îngrijirii și hrănirii celui mic. În plus, nu este recomandat să agăți plase și pungi de mânerele cărucioarelor, deoarece le-ai putea periclita echilibrul.

Există modele de cărucioare multifuncționale – 2 în 1 sau 3 în 1, care permit detașarea landoului din căruț. Astfel, îl poți muta în casă fără a-l trezi dacă acesta a adormit deja. Unele landouri sunt indicate și pentru mașină, fiind concepute pentru un suport special.

Îți recomandăm să verifici ofertele de cărucioare pentru gemeni online. Pe site-urile de specialitate cresc șansele să mergi la sigur pentru modelul care servește perfect nevoilor celui mic și bugetului tău disponibil. Nu uita de asemenea să ceri și sfaturile altor părinți pentru a fi sigur că faci alegerea corespunzătoare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial