Bucură-te de clipe magice cu primul tău șemineu în 3 pași simpli

Întoarcerea acasă după o zi extenuantă la muncă, la gura unui șemineu spectaculos sau în atmosfera magică redată de soba rustică este un sentiment de neegalat.

Bucură-te de clipe magice cu primul tău șemineu în 3 pași simpli

Întoarcerea acasă după o zi extenuantă la muncă, la gura unui șemineu spectaculos sau în atmosfera magică redată de soba rustică este un sentiment de neegalat, atât pentru tine, pentru persoana iubită, cât și pentru membri familiei tale. Dacă îți dorești o soluție termică eficientă, dar și spectaculoasă atunci, acest articol este pentru tine!

Pefoc, meșteri cu peste 20 de ani de experiență în universul complet al soluțiilor termice alternative, pornind de la clasicul șemineu și până la gama inedită de grătare peleți, ne vor ajuta cu 3 pași simpli și alte sfaturi practice, despre tot ceea ce trebuie să știm pentru a alege cel mai potrivit șemineu adaptat la nevoile și bugetul familiei.

Pasul 1

Primul pas în alegerea șemineului potrivit, se referă la tipul de material din care va fi confecționat acesta. În cazul unui șemineu cu focar din fontă, trebuie să știți că această alegere este perfectă pentru a obține o putere calorică mare, fără a necesita alte investiții ulterioare, cu excepția unei întrețineri periodice pentru curățarea sticlei și incintei focarului.

De cealaltă parte, focarele din oțel cu șamotă sunt recunoscute că dezvoltă o temperatură sporită în camera de ardere, ceea ce determină un randament mai crescut din punct de vedere al consumului, ducând la o ardere completă, fără să se irosească combustibil prețios.

Astfel, va scădea consumul de lemne, iar depunerile de cenușă din coșul de fum sau de pe sticla focarului și a sticlei, se vor diminua considerabil. Folosite cu precădere la modelele de șeminee premium, focarele din oțel căptușite cu șamotă, sunt de obicei mai scumpe la achiziție în comparație cu cele de fontă, dar și rezultatele vor fi pe măsura prețului.

Pasul 2

Următorul pas la care ar trebui să ne gândim cu atenție, se referă la determinarea puterii focarului pentru un șemineu pe lemne eficient. În funcție de dimensiunile camerelor și gradul de izolație al casei, se va proceda la calcularea suprafeței totale ce urmează să fie încălzită.

În acest punct, te vei putea decide dacă îți dorești un șemineu tradițional pe lemne, un șemineu decorativ, un model pe gaz sau poate, este suficientă o sobă rustică sau o sobă peleți cu consum ecologic. Indiferent de alegerea ta, fie că o faci pentru design sau pentru randament și capacitatea de încălzire a mai multor camere, este obligatoriu să apelezi la o echipă de meșteri calificați, care au experiența montării unui proiect termic de la A la Z cu garanția calității și în perfectă siguranță pentru locuința ta.

Pasul 3

Ultima etapă, dar nu și cea mai puțin importantă, o constituie alegerea sticlei pentru focar iar in functie de focarul ales, ai posibilitatea sa alegi si tipul sticlei.

Ușile cu sticlă pe doua laturi vor fi ideale pentru șemineele pe colț, în timp ce pentru un șemineu modern, sunt ideale focarele cu sticlă dispusă pe 2-4 laturi ce oferă și un plus de vizibilitate asupra focului. Pentru un focar ușor de curățat și de alimentat, poți opta pentru deschiderea verticală.

Indiferent de preferințele pentru alegerea potrivită a șemineului tău, sfaturile perfecte se găsesc la specialiștii sibieni din cadrul echipei Pefoc. Aceștia vor fi pregătiți să vă răspundă la întrebări, să vă ofere consultanță gratuită, dar și un stoc generos de șeminee de toate felurile, alături de servicii de montaj profesional care să țină o viață!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial