Bijuterii cu Lapis Lazuli – pentru femeile mereu la modă

De mii de ani, Lapis Lazuli a fost folosit la crearea bijuteriilor inedite. O piatră semiprețioasă găsită pentru prima dată în munții din Afganistan, Lapis Lazuli a ajuns să fie preferata bijutierilor.

Bijuterii cu Lapis Lazuli – pentru femeile mereu la modă

De mii de ani, Lapis Lazuli a fost folosit la crearea bijuteriilor inedite. O piatră semiprețioasă găsită pentru prima dată în munții din Afganistan, Lapis Lazuli a ajuns să fie preferata bijutierilor. În prezent, continuă să fie una dintre cele mai populare pietre folosite pentru crearea bijuteriilor la modă. Celebritățile și designerii de modă apreciază frumusețea și unicitatea acestei pietre, purtând brățări, cercei, inele și coliere cu Lapis Lazuli. S-ar putea spune că Lapis Lazuli a ajuns în timp să fie o piatră iconică, iubită pentru amestecul său de culori, precum albastru, verde, galben și roșu – amestec cromatic care nu se găsește în alte pietre.

Lapis Lazuli – la modă încă din secolul XX

Nimeni nu știe cu exactitate de unde provine piatra semiprețioasă Lapis Lazuli, deși a fost găsită prima dată în Afganistan. Totuși, specialiștii consideră că provine dintr-un vechi oraș grecesc numit Lazica. Cert este că de sute de ani, culoarea și frumuseța îi asigură popularitatea. Lapis Lazuli poate fi albastru, verde, violet, galben sau maro și se poate găsi în Brazilia, China, Mexic, dar și în multe alte locuri din lume. Se spune că Lapis Lazuli este una dintre cele mai vechi pietre găsite vreodată. Încă din secolul al XX-lea, bijuteriile cu Lapis Lazuli deveniseră deja accesorii de modă foarte populare. Această popularitate se datora și faptului că era considerată o piatră care indica puterea, bogăția și statutul social. Cel mai adesea folosită pentru crearea bijuteriilor, se poate găsi în formă naturală și foarte puțin prelucrată într-o pereche de cercei sau ca pandativ. Accesați https://www.belstonia.ro/coliere-handmade-cu-pietre-pretioase pentru a explora o gamă minunată de coliere cu Lapis Lazuli în combinație cu alte pietre la fel de apreciate și populare.

Cum a devenit Lapis Lazuli una dintre cele mai populare pietre?

Lapis Lazuli a fost folosită de sute de ani pentru crearea bijuteriilor și a pieselor de artă. Este o piatră transparentă, cel mai adesea de un albastru intens, pe care și egiptenii antici o apreciau pentru culoarea sa atrăgătoare, dar și pentru calitățile sale considerate magice. În secolul al XVIII-lea, Marie Antoinette a fost văzută purtând Lapis Lazuli, iar de atunci piatra a devenit într-atât de populară încât toate persoanele din Europa au început să poarte bijuterii cu Lapis Lazuli. În zilele noastre, Lapis Lazuli a început să devină populară încă din anul 2007, iar anul 2022 a fost anul în care popularitatea sa a atins apogeul. Vedetele sunt cele care au început să poarte bijuterii cu Lapis Lazuli sau să expună piatra în casele lor, alături de geode, ametist, agate, cuarț și alte pietre faimoase. Se consideră că popularitatea acestei pietre va continua și în anii următori, deoarece se crede despre Lapis Lazuli că este o piatră metafizică, cu puteri nebănuite.

Lapis Lazuli este o piatră semiprețioasă asemănată de multe ori cu safirul. Totuși, Lapis are aproximativ 5-6 pe scara Mohs, ceea ce înseamnă că este mult mai moale decât safirul. Este compusă din lazurit, ceea ce îi conferă culoarea albastră distinctă, dar și din puțin calcit și pirit. De multe ori, pietrele de Lapis Lazuli sunt vopsite pentru a avea o culoare mai intensă și mai uniformă. Totuși, un Lapis Lazuli autentic este de un albastru ușor verzui până la albastru violet, având un ton mediu spre închis și foarte saturat. În forma sa cea mai valoroasă, Lapis Lazuli nu are calcit, însă conține pirit, care îi oferă câteva nuanțe aurii. În continuare o piatră deosebit de apreciată datorită frumuseții și rarității sale, se consideră că Lapis Lazuli va deveni și mai populară și emblematică pe măsură ce trece timpul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial