Alege prize de calitate pentru o instalație electrică sigură

Instalația electrică este indispensabilă în cadrul oricărei locuințe și în cadrul oricărui alt spațiu în care avem nevoie de lumină sau de surse de curent.

Alege prize de calitate pentru o instalație electrică sigură

Pe lângă faptul că instalația electrică este indispensabilă în cadrul oricărei locuințe și în cadrul oricărui alt spațiu în care avem nevoie de lumină sau de surse de curent pentru a utiliza diverse echipamente și accesorii, aceasta poate fi de altfel și foarte periculoasă dacă nu este realizată așa cum trebuie și dacă nu sunt utilizate produsele corespunzătoare, fiind vorba în special de siguranțe și conductori dar și de accesorii terminale prin care să actional și să controlăm fluxul de energie electrică după bunul plac. Indiferent de locație, instalația electrică este una dintre primele instalații realizate, dat fiind faptul că dozele, conductorii și alte sisteme sunt integrate în pereții structurii și astfel, după finalizare de va zidi peste acestea pentru că pereții să se poată finisa și aduce la aspectul dorit. Singurele spații care ar rămâne la fel ar fi dozele de acces precum și locațiile pentru prize, întrerupătoare și corpurile de iluminat deoarece aici de instalează, ulterior, aceste accesorii, la care trebuie fără îndoială, să avem acces.

Dacă instalația pentru iluminat este mai puțin importantă, să spunem așa, în ceea ce privește grosimea firelor și calitatea acestora, deoarece becurile și sistemele de iluminat în general nu consumă mult, în cazul instalațiilor pentru aparate electrocasnice sau alte sisteme și mai ales dacă, locuind la casa, dorim și un sistem pentru încărcarea unei mașini electrice, un echipament ce are nevoie de un volum mare de curent și pentru care este indicat să se realizeze o instalație electrică separată, astfel încât celelalte sisteme din locuință să nu fie afectate de căderi de tensiune și de alte probleme ce pot apărea.

Prin faptul că accesul la instalația electrică este astfel ceva mai greu, este indicat ca aceasta să fie făcută bine din start, să nu se facă rabat de la calitate și de la piesele și echipamentele necesare pentru asta. Vorbim aici și despre prize și întrerupătoare, care trebuie alese ținând cont de mai multe aspecte, precum durata de viață, nivelul de siguranță în utilizare, rezistentă la diverse acțiuni precum și eficientă. În acest sens, atât materialele utilizate în realizarea lor cât și designul lor și sistemele de prindere sau de acționare de care dispun.

Durata de viață a unei prize sau a unui întrerupător face referire la numărul de cicluri la care pot face fata, că de exemplu de cate ori putem aprinde și stinge un bec până când întrerupătorul să înceapă să cedeze, să nu mai acționeze atât de bine. Este deci indicat să se aleagă unul care să aibă un număr de apăsări cât mai mare.

Referitor la nivelul de siguranță, aici vorbim în special despre capacitatea de a sta fixate în perete acolo unde trebuie să le inserăm. În cazul unei prize, există situații în care uneori un stechet intra sau iese mai greu și astfel, cu cât tragem mai tare, cu atât există riscul și că priza să iasă din perete. Iar în cazul unui întrerupător, masca să cadă când apăsam pe butoanele de acționare și astfel, să ajungem să atingem din greșeală circuitele din spate sau pur și simplu, să fim nevoiți să înlocuim acel ansamblu. Magazinul potrivit, în care găsim numeroase modele de echipamente electrice, atât pentru spații rezidențiale dar și comerciale, industriale și diverse alte tipuri de clădiri este ElectriceConstructii.ro. Varietatea mare de produse ne sta la dispoziție zilnic iar prin prețurile accesibile, găsim fără îndoială ceva care să fie pe placul nostru dar și cât mai calitativ. Iar în ceea ce privește sistemele „exterioare', asemeni prizelor sau întrerupătoarelor, avem la dispoziție producători de top din domeniu.

Pentru a arăta cât mai bine și totodată, pentru a fi cât mai ușor și mai sigur de utilizat, designul măștilor pentru un întrerupător pot lua diverse forme și design-uri. Comparativ cu deceniile trecute, în prezent se merge pe amplasarea acestora la înălțimi mai mici astfel încât la acestea să poată avea acces și copii dar și pentru a ajunge mai ușor la ele și noi ca adulți, în multe situații. De asemenea, aspectul unei camere sau al unui spațiu parcă este cu totul altul atunci când acestea nu sunt vizibile undeva sus pe pereți ci mai degrabă jos, în multe cazuri mascate de obiecte de mobilier și alte corpuri. Iar acolo unde este nevoie de alimentarea a mai multe aparate electrice în același timp, se optează pentru un prelungitor.

Nu încape îndoială că în multe cazuri nu dăm atenție inițial la asemenea detalii precum calitatea sau aspectul prizelor și întrerupătoarelor iar când în final o facem, parcă nu ne convine să cheltuim iar bani pentru a înlocui ceva abia instalat. Cu toate acestea, exista cazuri în care cei ce se ocupă de instalare ne pot ajuta cu alegerea lor iar dacă ne dorim calitate mai presus de preț, ne pot sfătui spre modele mai bune.

De la o situație la alta, un întrerupător acționează un singur corp de iluminat sau mai multe. De asemenea, acestea poate avea butoane separate pentru pornire și oprire sau alte funcții, prin care să setăm intensitatea luminoasă și nu numai. Astfel de aspecte rămân la alegerea clientului dar și în funcție de cum s-a dorit a fi realizată instalația electrică în cauză. Iar un magazin specializat ne va putea pune la dispoziție atât un pachet complet al unei prize sau al unui întrerupător cât și anumite accesorii pentru acestea, ce ar necesita schimbare sau care poate că arată mai bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial