5 sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a alege cele mai bune surse de iluminat pentru living

Ce rost are să ai un spațiu frumos amenajat dacă stai pe întuneric? 

5 sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a alege cele mai bune surse de iluminat pentru living

Sursa de iluminat a camerei de zi este unul dintre elementele esențiale ale acestei încăperi și poate avea un impact asupra modului în care arată totul, de la culoarea peretelui la decorațiunile din living. De aceea este important să planifici din timp designul de iluminat și să iei în considerare toate sursele de lumină de care vei avea nevoie, fie că este vorba de aplice de perete deasupra canapelei pentru lectură sau de o lustră atrăgătoare care luminează întreaga cameră.

Alege surse de iluminat atrăgătoare pentru tavan

Încorporarea unei lustre îndrăznețe va îndrepta atenția în sus și va deschide spațiul. Alegerea unor lustre led îndrăznețe, chiar supradimensionate, poate adăuga iluminare și dramatism și, de asemenea, poate oferi iluzia că spațiul este mult mai mare decât este în realitate.

Alege lămpi de podea

Când camera de zi este mai înaltă, profită de înălțimea acesteia. O lampă de podea este ideală pentru living-urile mari, deoarece oferă multă lumină fără a ocupa spațiul atât de necesar de pe podea sau pe masă. Designerii de interior sugerează să alegi o lampă care să facă mai multe sarcini – adică are un vârf de lustră și luminează o porțiune destul de mare- pentru a profita la maxim de corp. Lămpile de podea înalte sunt ideale și pentru colțurile înguste ale unei încăperi care sunt adesea trecute cu vederea. Plasarea unei lămpi de podea sau a unei lămpi de masă poate ajuta la dispersarea luminii în cameră și la iluminarea colțurilor întunecate.

Concentrează-te pe diversitate

Un design de iluminat de succes combină o serie de surse de lumină la diferite niveluri ale încăperii. Adaugă straturi de lumină dintr-un număr de tipuri de corpuri de iluminat care pot fi folosite împreună sau separat pentru un spațiu flexibil.

Adaugă o piesă centrală

Indiferent dacă alegi candelabre impresionante sau lustre living moderne, un corp de iluminat potrivit poate completa un living. Utilizează piesa pentru a lumina zona de relaxare și pentru a crea un punct focal. Poți instala un întrerupător pentru a putea schimba atmosfera și a crea starea de spirit în orice moment dorești.

Iluminează colțul de lectură

Un fotoliu singuratic devine instantaneu un colț de lectură confortabil atunci când adaugi o lampă de podea. Profită de un colț gol și creează un loc liniștit, care este perfect pentru a te ghemui cu cartea preferată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial