4 semne subtile că trebuie să îți înlocuiești mașina de spălat cu un model nou

Mașinile de spălat au în general o viață puțin mai lungă în comparație cu celelalte electrocasnice (10-11 ani).

4 semne subtile că trebuie să îți înlocuiești mașina de spălat cu un model nou

Chiar și așa, este în interesul tău să începi să cauți un model mai nou atunci când actuala ta mașină de spălat dă semne de uzură.

Magazinul Ideall.ro îți vine în ajutor! Vezi aici mașini de spălat rufe de ultimă generație, care îți pot satisface până și cele mai înalte pretenții și nevoi în materie de electrocasnice performate.

Citește mai departe și descoperă care sunt cele 4 semne subtile care îți spun că trebuie să îți înlocuiești vechea mașină de spălat cu un model nou:

  1. Observi scurgeri de apă frecvente

Există mai multe cauze pentru care pot exista scurgeri de apă la mașina de spălat: furtunurile fisurate, cuvele supraîncărcate cu îmbrăcăminte de spălat etc. Dacă ai verificat aceste cauze și tot observi scurgeri de apă, este foarte probabil să fie o problemă internă a mașinii de spălat. În unele situații, apa poate pătrunde printr-o crăpătură la panoul electric al mașinii, putând duce la scurtcircuite și chiar incendii. De aceea, este mai rentabil (dar și mai sigur!) să achiziționezi o mașină de spălat nouă. 

  1. Mașina nu mai este eficientă energetic

Mașinile de spălat din generațiile vechi nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic ca modelele mai noi. Mașinile de spălat rufe din clasele energetice superioare (A++) folosesc cu aproximativ 45% mai puțină apă și cu 25% mai puțină energie decât mașinile de spălat obișnuite. Asta înseamnă economii de aproximativ 200 lei pe an la costurile facturilor de utilități și circa 11.000 de litri de apă economisiți pe an.

De asemenea, dacă te decizi să faci un upgrade, există modalități foarte simple de a-ți recicla, și chiar valorifica mașina de spălat veche.

  1. Nu poți scăpa de mirosurile neplăcute

Dacă deții o mașină de spălat care și-a depășit speranța de viață, este posibil deja să fi simțit faptul că aceasta a căpătat un miros neplăcut, specific. Acest lucru se datorează faptului că modelele mai vechi, nu reușesc să se autocurățeze în mod adecvat. Asta poate duce la depunerea calcarului și mucegaiului în interiorul mașinii de spălat, care emană un miros neplăcut. Aceste depuneri pot afecta și buna funcționare a mașinii, iar hainele tale nu vor fi curățate așa cum trebuie.

  1. Plătești mai mult în cazul reparațiilor

Chiar dacă în general companiile îți pun la dispoziție servicii gratuite de reparații , sau îți oferă o reducere pentru achiziționarea unui produs similar, este posibil ca mașina ta de spălat să fi ieșit din garanție. Acest lucru înseamnă că potențialele costuri ale reparațiilor vor trebui suportate integral de tine. Pe lângă o cheltuială în plus, mai există și riscul de a nu găsi înlocuitori pentru piesele afectate, în cazul în care mașina de spălat este una foarte veche, care nu se mai fabrică în prezent. 

Așadar, cu cât mașina de spălat se apropie de sfârșitul duratei de viață, acestea îți vor crea tot mai multe neplăceri. De aceea, acum este momentul să achiziționezi un model nou, de ultimă generație și să te bucuri de toate beneficiile oferite!

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial