4 beneficii ale implanturilor dentare

Dinții pierduți pot rezulta în scăderea încrederii în sine, probleme asociate cu masticația și pierderea masei osoase la nivelul maxilarului.

4 beneficii ale implanturilor dentare

Chiar dacă există mai multe opțiuni de înlocuire a dinților pierduți, implanturile dentare reprezintă alegerea cu cele mai multe beneficii atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere al sănătății orale.

Dacă ți-ai pus în gând să îți înlocuiești dintele lipsă și ai luat în considerare și opțiunea implanturilor dentare atunci s-ar putea să ai câteva întrebări.

Pentru a veni în ajutorul tău și a persoanelor care încă sunt în stadiul de dezbatere, în continuarea acestui articol vom discuta despre câteva beneficii ale implanturilor dentare, beneficii care de regulă sunt specifice doar acestui tip de procedură.

4 beneficii ale implanturilor dentare

Chiar dacă protezele au fost o perioadă bună de timp alegerea standard de înlocuire a dinților lipsă, de-a lungul timpului din ce în ce mai multe persoane au început să aleagă opțiunea implanturilor datorită următoarelor beneficii:

Perioada lungă de viață

Implanturile dentare au una dintre cele mai longevive perioade de utilizare, acestea putând fi păstrate chiar și o viață întreagă.

Cu toate că prețul unui implant este de obicei mai mare decât cel al unei proteze dentare de exemplu, prețul plătit inițial va ajuta la economisirea banilor pe termen lung, asta deoarece alte opțiuni disponibile pot necesita înlocuire la anumite perioade de timp, ceea ce înseamnă o plată diferită de fiecare dată.

Implanturile dentare se comportă ca dinții naturali

Deoarece corpul unui implant este introdus în osul maxilarului acționând astfel ca o rădăcină, acesta este mult mai stabil și oferă siguranță atunci când sunt consumate alimente mai greu de mestecat.

Mai mult decât atât, deoarece implantul dentar este introdus în os, acesta poate fi folosit și ca punct de ancorare pentru alte opțiuni dentare cum ar fi protezele.

Asta înseamnă că această procedură poate fi folosită și în combinație cu alte opțiuni, oferind astfel mai multe metode versatile de îmbunătățire a zâmbetului sau de restaurare a dinților lipsă.

Implanturile dentare previn pierderea masei osoase

Scăderea masei osoase reprezintă una dintre efectele secundare ale pierderii unui dinte, asta deoarece nu există o rădăcină care să stimuleze osificarea și întărirea osului.

În mod normal, în timpul masticației presiunea pusă pe dinte se transmite și în rădăcina acestuia și ca urmare și în osul din jurul dintelui care începe procesul de osificare.

Dacă nu există rădăcină care să transmită această presiune atunci osul din jurul dintelui lipsă începe să își piardă din masă.

Din acest motiv, prevenirea scăderii masei osoase reprezinta un beneficiu specific implantului dentar, deoarece acesta este introdus direct în os, acționând astfel ca o rădăcină și transmițând în continuare presiunea simțită în timpul masticației.

Același lucru nu poate fi spus și despre alte opțiuni dentare care sunt de regulă poziționate doar pe gingii și care nu pot preveni această pierdere osoasă.

Implanturile dentare păstrează structura facială

Din cauza celor două beneficii menționate mai sus, faptul că implanturile dentare funcționează ca dinți normali și ca urmare păstrează continuitatea procesului de osificare, acestea ajută astfel și la păstrarea structurii faciale.

Prin păstrarea structurii faciale ne referim la prevenirea resorbției osului maxilar sau mandibular, resorbție care poate modifica în cele din urmă și trăsăturile feței, cum ar fi retragerea gurii și a buzelor și înaintarea sau proeminența bărbiei.

Toate aceste beneficii și multe altele pot fi obținute prin alegerea implantului dentar ca opțiune de înlocuire a dintelui sau a dinților lipsă, motiv pentru care este recomandată apelarea la cea mai apropiată clinică dentară pentru un consult de specialitate, vezi aici implant dentar la denttaglio.ro.

În funcție de rezultatele consultației și de dorințele tale, medicul specialist poate recomanda un plan creat specific pentru cazul tău, atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere al restaurării dentare.

Suesa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet