3 motive pentru care să îţi duci covorul la o spălătorie de covoare profesională

Chiar dacă covoarele din locuinţă sunt curăţate periodic prin aspirare, acestea îşi pierd aspectul şi netezimea ca efect al uzurii.

3 motive pentru care să îţi duci covorul la o spălătorie de covoare profesională

Un covor poate rezista ani întregi fără să fie curăţat profesional, însă pe lângă pierderea culorii şi a texturii, acesta poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate. Întreţinerea periodică a covoarelor este esenţială pentru a profita cât mai mult de utilitatea acestora şi pentru a avea o locuinţă curată din toate punctele de vedere. Există o mulţime de motive pentru care orice covor trebuie curăţat profesional cel puţin o dată pe an, iar următoarele aspecte sunt cele mai importante.

1. Igienizare completă

Covoarele sunt o investiţie importantă pentru orice locuinţă, iar oamenii îşi doresc să le folosească mulţi ani şi să nu fie nevoiţi să le înlocuiască prea devreme. Pentru a reuşi să facă acest lucru, trebuie să ia neapărat în considerare curăţarea profesională a covorului, deoarece în timp acesta înmagazinează praf, bacterii şi alergeni. O astfel de spălatorie de covoare profesională este Waldmaster, care se adresează în principal clienților din București și județul Ilfov.

Un simplu covor poate deveni un real pericol pentru sănătate, mai ales în cazul copiilor, vârstnicilor şi al persoanelor care deja au probleme respiratorii. Praful din covoare este inhalat fără că persoanele din locuinţă să îşi dea seama, ceea ce poate conduce la alergii sau chiar mai grav, la astm.

În urma unei spălări profesionale, acarienii şi bacteriile din covor sunt eliminate, asigurând un mediu plăcut şi în acelaşi timp sănătos în orice locuinţă. Simpla aspirare a covorului curăță doar stratul superior de murdărie şi nu pătrunde în fibra covorului. Procesul de curăţare profesională pătrunde în profunzimea oricărui covor şi îl igienizează în totalitate.

2. Îndepărtarea petelor şi a mirosurilor neplăcute

Pătarea covoarelor este inevitabilă, mai ales în casele în care locuiesc şi copii. Fie că e vorba de pete de mâncare, băutură sau cerneală, acestea pot fi curăţate cu ajutorul unor echipamente profesionale şi soluţii special destinate pentru a pătrunde în profunzimea ţesăturii.

Majoritatea petelor pot fi dificil de curăţat acasă, prin metodele tradiţionale, iar odată ce au pătruns în fibra covorului, devin imposibil de îndepărtat. Printr-o curăţare profesională a covoarelor, proprietarii pot scăpa de grija petelor şi a urmelor care păreau imposibil de înlăturat.

În plus, dacă nu sunt curăţate corespunzător, covoarele pot acumula atât de multe bacterii şi praf încât emană un miros neplăcut în întreaga încăpere. Detergenţii clasici şi parfumurile de cameră nu sunt suficiente pentru a rezolva această problemă de-a dreptul deranjantă.

3. Îmbunătăţirea aspectului

Curăţarea profesională a covorului asigură covorului o viaţă prelungită, deoarece îl ajută să îşi recapete aspectul iniţial. Culorile îşi fac din nou simţită prezenţa, iar covorul redevine moale şi plăcut la atingere. Dacă sunt îngrijite corespunzător, covoarele pot fi folosite multă vreme şi în acest fel se vor evita noile achiziţii.

Un covor curat contribuie la confortul unei locuinţe şi la o atmosferă primitoare. Covoarele îşi pot menţine aspectul iniţial dacă sunt îngrijite încă din primii ani de la achiziţie şi nu sunt lăsate să se deterioreze şi să se decoloreze în mod excesiv.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial