Victor Rebengiuc a fost infectat cu coronavirus. Ce simptome a avut și cum se simte acum celebrul actor

Apreciatul actor Victor Rebengiuc a dezvăluit într-un interviu faptul că a fost depistat cu coronavirus, dar a reușit să depășească momentul.

Victor Rebengiuc a fost infectat cu coronavirus. Ce simptome a avut și cum se simte acum celebrul actor

Cunoscutul și apreciatul actor Victor Rebengiuc a dezvăluit într-un interviu acordat Digi24 că, deși a respectat cu strictețe măsurile de protecție, a fost depistat cu coronavirus.

Actorul în vârstă de 87 de ani a precizat în cadrul aceluiași interviu că a reușit să depășească destul de ușor momentul, din fericire a făcut o formă ușoară care nu a necesitat internare, dar că timp de două săptămâni a stat în autoizolare la domiciliu și a urmat tratamentul prescris de medici. Victor Rebengiuc a precizat că nu știe cum s-a infectat cu coronavirus, cu atât mia mult cu cât el respectă măsurile de protecție impuse de autorități și recomandate de specialiști.

„Mască port toată ziua, doar aici, acasă nu port și nu mă deranjează, n-am deloc niciun fel de impresie neplăcută în legătură cu masca, m-am obișnuit. Port masca și respect măsurile de securitate care s-au luat. Și cu toate acestea, am fost și eu infectat și am stat două săptămâni în carantină. Asta este boala, este un pericol. Nu știu ce se întâmplă. N-am avut o formă gravă, am avut foarte puțin, n-am avut simptome ale bolii. Am stat două săptămâni cuminte în casă, aici, închis, am urmat un tratament care mi-a fost prescris și gata!”, a povestit Victor Rebengiuc la Digi24.

Întrebat ce a învăţat de pe urma acestei experienţe, artistul a răspuns: „Să mai stau pe acasă, să nu plec în lume, să mă sui în troleibuze aglomerate și-n metrouri. Asta m-a învățat”, a spus râzând Victor Rebengiuc. „Bine, dar eu știam asta dinainte. Dar nu știu cum s-a putut întâmpla chestia asta, nu-mi dau seama”, a adăugat actorul.

Victor Rebengiuc a povestit și despre cel mai recent proiect artistic al său. Mai mulți artiști au creat un clip-manifest, care își propune să unească prin artă românii din toate colțurile Europei. Printre protagoniști se află Victor Rebengiuc și violonistul Alexandru Tomescu, alături de mai mulți balerini. În clip, actorul Victor Rebengiuc este vocea lui Constantin Brâncuși și rostește câteva din frazele marelui sculptor despre ce înseamnă arta. Balerinii „interpretează”, prin dansul lor, câteva dintre operele sculptorului. Ei dansează pe „Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată de violonistul Alexandru Tomescu, acompaniat la harpă de Miruna Vidican.

„Arta în pandemie înseamnă o activitate continuă, o aplecare mai profundă asupra artei, pentru că avem mai mult timp, putem să comunicăm, sunt tot felul de acțiuni artistice care se desfășoară în apartamente, în locuri mai izolate, unde COVID-ul pătrunde mai greu și unde noi căutăm să ne protejăm cu mască, cu distanță. Arta nu este vindecătoare de COVID, dar poate fi vindecătoare de stres, de impresia că suntem lipsiți de libertate. Arta ne poate apropia”, a arătat Victor Rebengiuc la Digi24.

Citește și:
Tatăl Laurei Cosoi a decedat din cauza infecției cu noul coronavirus

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people