Covid în familia regală: prințul Carl Philip și prințesa Sophia a Suediei, depistați cu coronavirus

Prințul Carl Philip și prințesa Sophia a Suediei au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Cum se simt acum cei doi membri ai familiei regale?

Covid în familia regală: prințul Carl Philip și prințesa Sophia a Suediei, depistați cu coronavirus

Prințul Carl Philip și prințesa Sophia a Suediei au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Cei doi, arată comunicarea oficială a casei regale, realizată prin intermediul serviciului de presă, se simt bine, dacă ținem cont de circumstanțe.

Cuplul principar prezintă pentru moment simptome uşoare de gripă, iar cei doi au intrat în carantină, în vreme ce copiii lor, Prințul Alexander și Prințul Gabriel, se află în autoizolare.

Totuși, faptul că Prințul Carl Philip și prințesa Sophia a Suediei au fost diagnosticați cu Covid-19 pune probleme întregii familii regale, aceștia anunțând că atât regele Carl Gustaf, în vârstă de 74 de ani, deci aflat deja într-o categorie vulnerabilă, cât și regina Silvia, precum și prințesa moștenitoare Victoria și soțul ei, vor fi testați pentru coronavirus. Serviciul de presă al casei regale a Suediei nu a dezvăluit și cum ar fi putut să se infecteze cuplul princiar.

Prinții Suediei au sărbătorit anul acesta cinci ani de mariaj. Prinţul Carl Philip, duce de Varmland, este cel de-al doilea copil şi singurul fiu al regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi al reginei Silvia. Acesta a fost primul în ordinea succesiunii la tron la naștere, dar a ajuns pe locul al patrulea după modificarea Legii Succesiunii, care a introdus sistemul primogeniturii absolute. Astfel, sora sa mai mare, Victoria, este Prințesă Moștenitoare astăzi.

Prințul Carl Philip și prințesa Sophia a Suediei s-au numărat printre capetele încoronate care au contribuit la lupta împotriva pandemiei de coronavirus, prințul alăturându-se forțelor armate, iar prințesa – făcând voluntariat într-un spital. Aceasta a lucrat la Sophiahemmet Hospital din Stockholm, după ce a absolvit un curs intensiv de pregătire. Sarcinile sale în spital au fost unele non-medicale, dar a ajutat la dezinfectarea echipamentului medical și la curățenie.

Citește și:
Giancarlo Giammetti, co-fondatorul casei de modă Valentino, a împărtășit două imagini rare cu Prințesa Diana

Foto: arhiva ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people