Un nou scandal în care sunt implicate vedete și influenceri face valuri pe Instagram

Celebrități din întreaga lume se află în acest moment în mijlocul unui adevărat scandal deoarece au promovat un festival de muzică electronică din Arabia Saudită, o țară cunoscută pentru restricțiile sale și abuzurile asupra drepturilor omului.

Un nou scandal în care sunt implicate vedete și influenceri face valuri pe Instagram

Dacă te întrebai ce anume mai promovează influencerii din întreaga lume, sau cum sunt numiți acum, creatori de conținut, deoarece termenul de „influencer” a ajuns să fie să aibă conotații negative, ei bine, îți voi spune că ei au promovat un festival de muzică electronică din Arabia Saudită, una dintre țările ultraconservatoare, care consideră feminismul și homosexualitatea ca fiind extremiste.

MDL Beast Festival, un cunoscut festival de muzică electronică din Arabia Saudită, pare să fie varianta prin care statul dorește să își îmbunătățească imaginea în rândul turiștilor de pretutindeni, apelând la mai mulți influenceri din întreaga lume pentru a-l promova. Festivalul a avut loc în Riad, capitala, dar și cel mai mare oraș din Arabia Saudită, iar el se recomandă ca fiind „cel mai mare eveniment din acea regiune.”

Ar fi demn de menționat numele artiștilor care au urcat pe scenă, iar printre ei îi putem aminti pe David Guetta, Tiesto, Steve Aoki, Martin Garrix, Afro Jack sau J Balvin. Cu toții au postat pe conturile lor de socializare imagini de la festival, dar au transmis și mulțumiri către organizatori, semn că ei nu au considerat o problemă că țara în care au concertat este una care nu respectă drepturile omului.

„@mdlbeast a fost unul dintre cele mai nebunești lucruri pe care le-am văzut vreodată!!! Sunt mândru că am făcut parte din asta, mulțumesc tuturor artiștilor care au crezut în noi”, a scris David Guetta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Riyadh!!!! 150,000 people! A night all of us will never forget! Shukran Saudi Arabia 🇸🇦🇸🇦🇸🇦 this was magical! ❤❤❤ @mdlbeast

O postare distribuită de Steve Aoki (@steveaoki) pe

„Sunt mândru că fac parte din viitorul orașului #riyadh !! Mulțumesc”, a spus Afro Jack.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

This was #MDLBeast!! Proud to be part of the road to the future in #riyadh!! Thank you ❤️🇸🇦

O postare distribuită de Nick (@afrojack) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Gracias Riyadh !!!!! Latino Gang !! Mucho amor !! Arabia Saudita

O postare distribuită de J Balvin (@jbalvin) pe

Lista celebrităților care au participat la acest festival poate continua, iar aici le putem include pe unele dintre cele mai cunoscute fotomodele, cum ar fi Alessandra Ambrosio, Irina Shayk, Winnie Harlow, Stella Maxwell, Olivia Culpo, Cindy Bruma, Yovanna Ventura, Jourdan Dunn și Sofia Richie.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Great time at @mdlbeast 🎆✨🎶 #soundstorm #ad

O postare distribuită de Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

With Stellz 🎼 @mdlbeast #saudiarabia

O postare distribuită de irinashayk (@irinashayk) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

So happy to see my friend @winnieharlow , we re ready to party @mdlbeast !!!!

O postare distribuită de David Guetta (@davidguetta) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Thank you for having me @elimizrahi @mdlbeast 🔥🔥

O postare distribuită de Cindy Bruna (@cindybruna) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Fun nights in the desert 🐪 @mdlbeast #mdlbeastfestival #soundstorm

O postare distribuită de Yovanna Ventura 🇩🇴 (@yoventura) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Saudi girls

O postare distribuită de Sofia Richie (@sofiarichie) pe

Printre celebritățile care au participat la festival se mai numără și actorii Ed Westwick, Armie Hammer, sau vedeta TV, Scott Disick.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Last night @mdlbeast festival. Thanks Saudi for a great trip, now home for the holidays.

O postare distribuită de Scott Disick (@letthelordbewithyou) pe

Pe contul de Instagram @diet_prada au apărut mai multe detalii cu privire la această controversă, influencerii fiind acuzați că încearcă să reabiliteze imaginea unei țări considerate nesigure și care continuă să nu respecte drepturile omului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Whats worse than an all white @revolve influencer trip? Cashing big fat checks in exchange for #content creation (aka propaganda) to rehabilitate the image of Saudi Arabia, a country said to be causing the worlds worst humanitarian crisis', according to the United Nations. According to anonymous sources, six-figure sums were offered for attendance and geo-tagged posts. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Following the governments pre-meditated murder of journalist Jamal Kashoggi in October 2018 , the arrest of womens rights activist Loujain al-Hathloul in May 2018, the outing of a gay Saudi journalist and his partner who began receiving death threats from their families (homosexuality is a crime in Saudi Arabia and punishable by death), and countless other human rights abuses, a bevy of supermodels, influencers, celebrities, and musicians convened in Riyadh for the inaugural @mdlbeast . According to @hypebeast , the electronic music festival is one of the most significant musical events the region has ever seen'. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Saudi Arabia has been spending billions to change its image in the west, but this is sure to be the most expensive campaign yet. In a series of Instagram stories posted by transgender model @teddy_quinlivan , it was revealed that fellow model @emrata had turned down the trip, evidently aware of the countrys human rights crisis. It is very important to me to make clear my support for the rights of women, the LGBTQ community, freedom of expression and the right to a free press. I hope coming forward on this brings more attention to the injustices happening there', said Ratajkowski in a statement to Diet Prada. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Unfortunately, not all shared the same sentiments. There are simply too many attendees to name. Dieters, feel free to tag any attendees you know of… just in case they havent been reading the news. • #propoganda #jamalkashoggi #humanrights #humanrightsabuse #lgbtq #lgbtqrights #freespeech #journalism #independent #womensrights #mdlbeast #edm #electronicmusic #supermodel #influencer #content #riyadh #emrata #emilyratajkowski #teddyquinlivan #model #celebrity #dj #electronicmusic #musicfestival #wtf #smh #government #corruption #dietprada

O postare distribuită de Diet Prada ™ (@diet_prada) pe

În același timp, actrița și fotomodelul Emily Ratajkowski, a fost și ea invitată să participe la festival, însă ea a refuzat, considerând că Arabia Saudită încalcă fundamental drepturile femeilor și comunității LGBTQ, cauze pe care ea le susține. „Este foarte important pentru mine să îmi declar sprijinul pentru respectarea drepturilor femeilor, comunității LGBTQ, libertății de exprimare și dreptul la o presă liberă. Sper ca acest lucru să atragă atenția asupra nedreptăților care se întâmplă acolo”, a declarat Emily Ratajkowski.

Teddy Quinlivan, primul model transgender angajat de Chanel, a criticat dur decizia influencerilor de a participa la acest festival. „Guvernul din Arabia Saudită a plătit influenceri pentru a promova turismul și evenimentele care au loc în țară și a îmbunătăți imaginea, după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi. Dacă ești influencer și promovezi turismul într-o țară care omoară jurnaliști și persoane care fac parte din comunitatea LGBTQ, ți-ai pus în joc integritatea doar pentru a deveni cunoscut”, a spus Teddy pe contul său de Instagram.

Nu același lucru am putea spune și despre Kristina Bazan, o cunoscută cântăreață, care a încercat să apere Arabia Saudită, considerând că țara face eforturi pentru a schimba percepția în rândul oamenilor. Ea crede că influencerii invitați la festival au fost acolo doar pentru a se distra și a considerat nedrepte acuzațiile făcute de către contul de Instagram @diet_prada. „Etichetând drept „influenceri” pe toți cei care au participat, când de fapt au fost actori și designeri, nu faci decât să subliniezi defectele sistemului nostru. În urmă cu o lună, legea privind acordarea vizei a fost schimbată, guvernul încearcă să aducă divertisment prin intermediul festivalurilor. Cum putem evolua și să schimbăm lucrurile prin boicotarea zonelor care au nevoie de venirea unor oameni cu idei noi? Nu vei schimba nimic atacând ura tot cu ură. Te rog, respectă munca fiecăruia, așa cum tu critici industria modei pe Instagram. Cred că fiecare care a fost în acea călătorie a știut care au fost avantajele și dezavantajele de a merge”, a spus Kristina.

În anul 2018, mai mulți agenți saudiți l-au ucis pe jurnalistul Jamal Khashoggi, după ce el a intrat în consulatul Arabiei Saudite. El era cunoscut pentru criticile sale la adresa guvernului saudit. Recent, Arabia Saudită și-a deschis porțile pentru turiști, fiind pentru prima dată când țara va acorda vize și persoanelor care vin în scop turistic. 

De asemenea, Arabia Saudită nu se află pentru prima dată în mijlocul unei controverse privind un festival de muzică. În luna iulie, cântăreața Nicki Minaj și-a anulat un concert pe care trebuia să îl aibă în acea țară, motivând că pentru ea sunt importante drepturile femeilor și ale comunității LGBTQ. „După ce m-am gândit mai bine, am decis să anulez concertul programat la Jeddah World Fest. Deşi vreau să concertez pentru fanii mei din Arabia Saudită, după ce m-am informat mai bine asupra acestor aspecte, am ajuns la concluzia că este important pentru mine să îmi arăt sprijinul privind drepturile femeilor, ale comunităţii LGBTQ, precum şi față de libertatea de expresie.”

Citește și:
Legătura șocantă dintre Adrian Sînă și armata unei țări aflate în conflict

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people