Travis Scott, dat în judecată după tragedia de la Astroworld, în urma căreia au murit 8 oameni

Travis Scott și organizatorii festivalului Astroworld sunt dați în judecată de mai mulți spectatori, după ce opt persoane au murit și multe altele au fost rănite la concertul rapperului de weekendul trecut.

Travis Scott, dat în judecată după tragedia de la Astroworld, în urma căreia au murit 8 oameni

Travis Scott și o parte dintre organizatorii Astroworld trebuie să dea socoteală pentru tragedia pe care au provocat-o vinerea trecută, consideră mai mulți spectatori care au asistat weekendul trecut la concertul rapperului din Texas.

În urma ambuscadei de la festivalul cu 50.000 de participanți, opt persoane și-au pierdut viața, inclusiv un băiat de 14 ani și o fată de 16. Alte 25 de persoane au fost internate de urgență, multe dintre ele având nevoie de resuscitare, potrivit confirmărilor poliției. 

Acuzatorii susțin că inculpații ar fi putut asigura un mediu sigur și pozitiv pentru toți cei prezenți, dar că punerea profitului mai presus de sănătatea și siguranța publicului și încurajarea violenței au făcut ca mai mulți oameni să moară în ceea ce trebuia să fie o noapte de distracție.

Manuel Souza, care a participat la show-ul din Houston, se numără printre cei dărâmați și călcați în picioare de mulțimea venită din spate spre scenă, la apariția îndelung așteptată a rapperului. Kristian Paredes, un alt spectator rănit care a depus plângere penală, susține, potrivit unor documente obținute de Page Six, că Drake i s-a alăturat lui Scott pe scenă ca invitat-surpriză și că atunci „mulțimea a devenit haotică și a început să se îmbrâncească”.

Mai multe filmări de la fața locului arată că oameni din public, conștienți că asistă la un dezastru, au încercat disperat să convingă forțele de ordine și chiar cameramanii să facă ceva pentru a opri imediat concertul.

Travis Scott a oprit concertul abia în momentul în care a observat o ambulanță în mulțime. El a scris sâmbătă pe Twitter: „Sunt absolut devastat de cele întâmplate aseară. Rugăciunile mele se îndreaptă către familii și către toți cei afectați de ceea ce s-a întâmplat la Festivalul Astroworld. Poliția din Houston are sprijinul meu total, deoarece continuă să investigheze tragica pierdere de vieți. Mă angajez să colaborez cu comunitatea din Houston pentru a vindeca și sprijini familiile care au nevoie. Mulțumesc poliției din Houston, Departamentului de Pompieri și Parcului NRG pentru răspunsul și sprijinul imediat. Vă iubesc pe toți.”

Kylie Jenner, care așteaptă al doilea copil cu Scott, a fost la concert împreună cu fiica lor, Stormi, și sora ei, Kendall. „Eu și Travis suntem distruși și devastați”, a scris și ea pe Instagram sâmbătă seara. „Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre toți cei care și-au pierdut viața, au fost răniți sau afectați oricum de evenimentele de ieri. Și, de asemenea, către Travis despre care știu că îi pasă profund de fanii săi și de comunitatea din Houston. Vreau să precizez că nu eram conștienți de vreun deces înainte să vedem știrile, în nici un caz nu ar fi continuat filmarea sau concertul.”

Citește și:

Tedy Ursuleanu, supraviețuitoare a tragediei de la Colectiv, vorbește despre dubla nominalizare a filmului la Oscar

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people