Sore, confesiuni despre presiunea socială, hateri și bullying

Sore este una dintre artistele din România care vorbește deschis atât despre momentele bune, cât și despre perioadele dificile. De această dată, ea a vorbit despre preconcepțiile cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.

Sore, confesiuni despre presiunea socială, hateri și bullying

Sore a vorbit pe contul său de Instagram despre felul în care vede societatea de astăzi, dar și despre cât de mult au afectat-o preconcepțiile care se află în jurul nostru, aducând în discuție faptul că nu ar trebui să ne ghidăm după așa-zise stereotipuri impuse de societate: „Dar cine spune că o fată trebuie să joace după stereotipuri? De fapt, cine stabilește, concret, stereotipurile? Și de ce trebuie să ne încadrăm, noi toți, indiferent de sex, în ele? M-am lovit și mă lovesc de preconcepții în fiecare zi aproape, iar uneori am impresia că mesajul meu nu ajunge atât de departe pe cât ar trebui, însă apoi tot eu vin și-mi spun: cine stabilește cât de departe este departe?”

Sore a adus în discuție și subiectul bullying-ului care, din păcate, ne poate afecta pe noi toți, mai ales pe adolescenți deoarece ei sunt în cea mai mare parte vizați. Ea și-a expus și părerea despre persoanele care lasă comentarii negative pe rețelele de socializare: „Știți cine au cea mai mare influență, din păcate, de când lumea? Haterii. Bullyingul este cea mai mare forță de influență, din nefericire, la nivel global și mi-aș dori mult de tot ca schimbarea să plece realmente din noi, pentru că de noi depind adulții viitorului… de noi depinde starea psihică a viitorului.. știu că ați mai auzit asta și mă bucur mult că devenim din ce în ce mai vocali, dar tot noi trebuie să intervenim atunci când vedem în jurul nostru situații pe care le semnalăm mental, însă nimeni nu se bagă pentru că nu cunosc', nu se cade', treaba lor' etc. și aici primele scene care îmi vin în minte sunt copiii altoiți, bătuți, jigniți la fiecare colț de bloc.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Dar cine spune ca o fata trebuie sa joace dupa stereotipuri? De fapt cine stabileste, concret, stereotipurile? Si de ce trebuie sa ne incadram, noi toti, indiferent de sex, in ele? M-am lovit si ma lovesc de preconceptii in fiecare zi, aproape, iar uneori am impresia ca mesajul meu nu ajunge atat de departe pe cat ar trebui insa apoi tot eu vin si-mi spun: cine stabileste cat de departe este departe? Am fost invitata in weekend la conferinta RIUF unde am fost rugata sa vorbesc, din propria experienta, despre diverse laturi ale profesiei mele si numai, iar mesajul pe care am vrut sa il subliniez acolo a fost nevoia noastra constanta de validare. Ideea de a influenta'/inspira' este valabila in momentul in care te adresezi catre minim o persoana. Acela e pragul in care tu incepi sa influentezi. Tine doar de noi cum ne folosim vocea, ce spunem cu ea si incotro ne poarta. Stiti cine au cea mai mare influenta, din pacate, de cand lumea? Haterii. Bullyingul este cea mai mare forta de influenta, din nefericire, la nivel global si mi-as dori mult de tot ca schimbarea sa plece realmente din noi, pentru ca de noi depind adultii viitorului… de noi depinde starea psihica a viitorului.. stiu ca ati mai auzit asta si ma bucur mult ca devenim din ce in ce mai vocali, dar tot noi trebuie sa intervenim atunci cand vedem in jurul nostru situatii pe care le semnalam mental, insa nimeni nu se baga pentru ca nu cunosc', nu se cade', treaba lor' etc. si aici primele scene care imi vin in minte sunt copiii altoiti, batuti, jigniti la fiecare colt de bloc. Ma simt revoltata in seara asta si ma scuz daca va incarc insa eu tot sper ca intr-o zi, balanta va inclina spre oamenii buni si bine educati. 🙏

O postare distribuită de SORE (@soreonline) pe

Cu toate că este foarte activă pe rețelele de socializare, Sore a recunoscut că resimte și o presiune socială, mai cu seamă datorată de faptul că ea este o artistă și se adresează unui public care este tot mai mult interesat de activitatea ei, atât profesională, cât și personală: „Sunt foarte activă pe Social Media, îmi și place foarte mult, dar simt, ca noi toți de altfel, presiunea like-urilor care reprezintă, cumva, o confirmare. Pentru că, în definitiv, noi ca artiști ne adresăm publicului, iar dacă publicul este interesat de ceea ce facem în SM, este o confirmare că ne adresăm cum și cui trebuie.”

Recent, Sore a regizat videoclipul pentru noua sa piesă, „Cum să mă las”, despre care spune că a fost o nouă provocare pentru ea: „M-am inspirat și din ceea ce am trăit, dar și din poveștile oamenilor din jur. „Cum să mă las” lansează o întrebare în fiecare dintre noi… fie că este vorba despre un viciu fizic sau unul sufletesc, fiecare dintre noi își dorește să se lase de ceva', fie ele energii negative, fumat sau relație de iubire.”

Citește și:
Sore, declarații exclusive despre debutul său ca regizoare, pentru videoclipul „Cum să mă las'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people