Rose McGowan a numit-o pe Oprah Winfrey „o mare falsă” pe Twitter

Actrița Rose McGowan a amintit de legăturile mogulului media Oprah Winfrey cu persoane acuzate, chiar și condamnate pentru agresiuni sexuale, precum Harvey Weinstein sau Russell Simmons.

Rose McGowan a numit-o pe Oprah Winfrey „o mare falsă” pe Twitter

Actrița Rose McGowan a numit-o pe Oprah Winfrey „o mare falsă” într-un tweet postat duminica trecută, ce cuprindea și o fotografie cu mogulul media sărutându-l pe obraz pe producătorul Harvey Weinstein în 2014, la Critics Choice Movie Awards.

„Mă bucur că din ce în ce mai mulți văd urâtul adevăr din spatele lui @Oprah”, a scris Rose McGowan pe contul său de Twitter. „Mi-aș fi dorit să fie sinceră, dar nu e. De la a fi prietenă cu Weinstein la a abandona și distruge victimele lui Russell Simmons, susține doar o ierarhie bolnavă de putere în interes personal, e o mare falsă. #șopârlă.”

Afirmațiile actriței Rose McGowan, care este activă în mișcarea #MeToo, au venit după ce o serie de secvențe dintr-un interviu mai vechi al lui Winfrey cu legenda country Dolly Parton au făcut înconjurul Internetului peste weekend. Utilizatorii rețelei de socializare au pus sub semnul întrebării mai ales felul în care Oprah Winfrey conducea discuția. „Ai vorbit deschis despre cum ți-ai făcut câteva operații estetice, niște întinderi, niște extrageri”, începea Winfrey conversația. „Da, mi-am făcut și o să-mi mai fac și altele când o să am nevoie”, a răspuns Dolly Parton, foarte jovială.

Mai apoi, cele două au vorbit și despre perioada de depresie a artistei, Oprah remarcând, din nou, cum a auzit că Dolly Parton a fost „într-o mare depresie” când a împlinit 40 de ani. „N-a fost pentru că împlinisem 40 de ani, ci pentru că eram grasă și aveam 40 de ani”, a glumit din nou Parton, înainte să adauge „chiar am avut multe probleme la acel moment, probleme de femei. Mai mult hormonale… Dar sunt bine acum, a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat, pentru că m-a motivat să-mi fac un inventar.”

„Zici că Oprah a vrut să o facă să se simtă prost, dar doamna Dolly a zis nu”, a scris un utilizator Twitter în comentariile videoclipurilor. În urma acestor secvențe, dar și a postării lui Rose McGowan, au curs și mai multe discuții privind vechile legături ale lui Oprah cu Weinstein sau Russell Simmons, amândoi acuzați de abuzuri sexuale.

În ianuarie 2020, Oprah a anunțat că nu va mai fi producătoarea executivă a documentarului încă nelansat la acea vreme al lui Kirby Dick și Amy Ziering (cei doi au realizat și un exploziv documentar despre Woody Allen) care se baza pe poveștile victimelor lui Simmons, motivând că „mai este de lucru la film, pentru ca acesta să pună în lumină concret ceea ce au avut de îndurat victimele, și a devenit clar că eu și ceilalți producători nu avem aceeași viziune creativă.” Winfrey a mai adăugat atunci și că va continua să lucreze cu organizația Time’s Up în sprijinul victimelor abuzurilor.

Din 2017 până în 2019, Simmons a fost acuzat de viol și abuz sexual de mai bine de 15 femei, însă producătorul a negat întotdeauna că aceste incidente ar fi avut loc. „Neg vehement toate aceste afirmații. Aceste acuzații oribile m-au șocat profund și toate relațiile mele au fost consensuale”, a spus Simmons pentru E! News.

Harvey Weinstein, pe de altă parte, a fost găsit vinovat de viol și act sexual criminal, chiar dacă a pretins că este nevinovat în fața Curții din Los Angeles. Cât despre prietenia lui Oprah Winfrey cu producătorul, gazda TV susține că nu știa nimic despre comportamentul său nepotrivit cu femeile, printre care și Rose McGowan, care l-au acuzat de viol, dar a recunoscut că știa și despre stilul său agresiv, deja notoriu. „Eram în Chicago, în lumea mea mică, dar ce știam despre Harvey era că Harvey e un agresor și că dacă Harvey te sună, mai bine nu îi răspunzi pentru că va găsi el un mod să te atace”, explica actrița în 2018.

Citește și:
Ramona Bădescu despre posibilitatea unui al doilea copil: „Nu există o vârstă la care trebuie să devii mamă'

Text: Cristiana Daraban
Foto: Instagram, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people