#metoo, case closed. Judecătorii au decis suma fabuloasă pe care o vor primi victimele lui Harvey Weinstein

Harvey Weinstein va trebui să plătească 17 milioane de dolari despăgubire victimelor sale. Judecătorii au decis cum se vor împărți banii.

#metoo, case closed. Judecătorii au decis suma fabuloasă pe care o vor primi victimele lui Harvey Weinstein

Cel puțin 37 de femei care l-au acuzat de hărțuire sexuală pe producătorul american de filme Harvey Weinstein vor împărți o despăgubire de 17 milioane de dolari, a hotărât Mary Walrath, judecătoarea Curții de Faliment din Delaware care a aprobat planul de lichidare al companiei Weinstein.

Conform The Wall Street Journal, judecătoarea a spus printr-o videoconferință că acordul le oferă victimelor lui Weinstein un proces echitabil și privat pentru obținerea despăgubirilor, fără a fi nevoie să suporte ani în șir procese publice și incerte.

Acuzatoarele dispuse să accepte această despăgubire vor primi, prin urmare, sume de ordinul sutelor de mii de dolari. Suma totală acordată lor este mult mai mică decât cea vehiculată în 2019, când se estima că despăgubirile vor ajunge la 90 de milioane de dolari.

Opt acuzatoare s-au declarat nemulțumite de propunerile de despăgubire și au respins acordul, ceea ce înseamnă că îl vor putea da din nou în judecată pe fostul magnat de la Hollywood.

Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost acuzat de abuzuri sexuale pe care le-a săvârșit începând cu anii 1970. Printre numele sonore care au decis să rupă tăcerea în ce-l privește se numără Angelina Jolie, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Ashley Judd, Rose McGowan, Lauren Sivan, Asia Argento, Mira Sorvino, Kate Beckinsale și Cara Delevingne.

În urma unei mișcări #metoo care s-a declanșat în 2017 și care a zguduit nu numai lumea filmului, America a discutat în sfârșit deschis despre hărțuirea și agresiunea sexuală care se practică la cel mai înalt nivel.

Harvey Weinstein a fost condamnat, în martie 2020, la 23 de ani de închisoare, pentru viol și agresiune sexuală. Acesta își săvârșește pedeapsa la penitenciarul Wende Correctional Facility (Wende CF) din statul New York, unde anul trecut a fost pus în carantină după ce s-a confirmat că avea COVID-19. 

Citește și:

Cate Blanchett mărturisește că a fost hărțuită sexual de Harvey Weinstein

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people