Regina Elisabeta a II-a a participat la ceremonia de comemorare a Prințului Philip la Westminster Abbey

Familia regală britanică, inclusiv Regina Elisabeta a II-a, a participat la ceremonia de comemorare a Prințului Philip.

Regina Elisabeta a II-a, alături de ceilalți membri ai familiei regale britanice, a participat la slujba de comemorare a Prințului Philip la Westminster Abbey. Alți membri seniori ai Familiei Regale au fost, de asemenea, prezenți la memorialul Ducelui de Edinburgh.

Serviciul îi celebrează Prințului Philip serviciul public și o „viață lungă trăită pe deplin”. Reprezentanți ai organizațiilor sale de caritate au fost prezenți, precum și membri ai familiilor regale europene, printre care Regele și Regina Spaniei. Slujba s-a ținut la Westminster Abbey, unde o congregație de 1.800 de oameni a fost prezentă pentru a onora viața Prințului Philip. De asemenea, peste 500 de persoane din organizațiile caritabile ale Ducelui au fost prezente.

Regina a sosit la slujbă însoțită de Ducele de York, care a condus-o și pe culoarul din biserică până la locul ei. Apoi și-a luat propriul loc în primul rând al congregației. Atât Regina Elisabeta a II-a, cât și Camilla și Prințesa Anne a Marii Britanii au purtat ținute elegante, în nuanțe de verde închis. În același timp, Kate Middleton a optat pentru o rochie neagră, cu buline albe și mâneci lungi, asortată cu o pălărie închisă la culoare.

Regina Elisabeta a II-a, prezentă la slujba de comemorare Prințului Philip

Monarhul, în vârstă de 95 de ani, nu a fost prezentă la evenimentul de Ziua Commonwealth-ului la începutul acestei luni din cauza problemelor de sănătate. Rapoartele anterioare au spus că Regina este „hotărâtă' să fie la slujba de pomenire a fostului soț. Palatul a spus că a fost implicată activ în planurile pentru serviciu, multe elemente reflectând dorințele ei. Este primul eveniment în afara reședinței sale la care participă Regina.

Au fost luate măsuri speciale pentru confortul ei, inclusiv menținerea duratei serviciului la 45 de minute. De asemenea, acesteia i s-a pregătit intrarea prin spatele clădirii deoarece acesta este un drum mai scurt până la locul ei.

Alți membri seniori ai Familiei Regale, inclusiv prințul Charles și Camilla și prințul William și Kate Middleton au fost prezenți la slujbă. Totodată, este și prima apariție a Prințului Andrew, de la soluționarea unui caz de agresiune sexuală. Din păcate, Prințul Harry nu a călătorit din California pentru eveniment.

Slujba a cuprins rugăciuni pentru un „om cu abilități rare și distincție” care „a avut privilegiul să lucreze și și-a înțeles rangul ca un stimulent pentru slujire”.

De asemenea, ceremonia a început cu Band of Her Majesty’s Royal Marines Portsmouth (Royal Band), condus de locotenent-colonelul Jason Burcham RM, care a cântat în timp ce soseau invitații. Reverendul Dr David Hoyle, Decanul de Westminster, a condus slujba. Doyin Sonibare, deținător al premiului de aur al Ducelui de Edinburgh a ținut un omagiu Prințului Philip. Muzica de la slujbă a fost cântată de corurile Westminster Abbey și de Capela Regală a Majestății Sale, Palatul St James.

Regina a ținut un discurs la finalul ceremoniei

De asemenea, Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, a pronunțat binecuvântarea, iar Congregația a cântat imnul național. Ceremonia s-a terminat cu o un discurs din partea Reginei. Aceasta a plecat de la locație și s-a îndreptat spre reședința ei principală permanentă, la Castelul Windsor, după încheierea serviciului de pomenire.

Înainte de a ieși din biserică, ea le-a mulțumit celor care au vorbit, inclusiv deținătorului Premiului de Aur Duce de Edinburgh, Doyin Sonibare și clerului care a luat parte la slujba pentru răposatul ei soț.

Prințul Philip a murit în aprilie anul trecut, în timpul reglementărilor Covid care restricționau adunările, inclusiv funeraliile și memoriale. Respectarea regulilor a însemnat că înmormântarea lui trebuia limitată la 30 de invitați, producând o imagine emoționantă a Reginei stând singură.

Citește și:
Raluca Bădulescu, despre reproșurile care i se aduc după ce a slăbit foarte mult: „Sunt în cea mai bună perioadă a vieții mele'

Foto: Instagram, captura TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people