Regina Elisabeta a II-a a convocat o întâlnire de urgență după ce Prințul Harry și Meghan Markle au decis să renunțe la statutul lor regal

Decizia luată de Meghan Markle și Prințul Harry a surprins pe toată lumea, iar dovadă stă faptul că Regina Elisabeta a II-a a organizat o întâlnire de urgență după anunțul celor doi.

Regina Elisabeta a II-a a convocat o întâlnire de urgență după ce Prințul Harry și Meghan Markle au decis să renunțe la statutul lor regal

Regina Elisabeta a II-a a fost la rândul său surprinsă de hotărârea pe care Prințul Harry și Meghan Markle au luat-o, și anume renunțarea la titlul de membri „seniori” ai familiei regale, dar și de a deveni independenți financiari. Cei doi urmează să își împartă timpul între Regatul Unit și America de Nord, conform mai multor surse.

Potrivit BBC, Regina Elisabeta a II-a a luat legătura cu Prințul Charles și Prințul William. Chris Ship, reporter regal la ITV News, a declarat că toată lumea trebuie să lucreze „într-un ritm cât mai alert” cu Ducii de Sussex și administrațiile pentru a găsi „soluții realiste” în câteva zile.

„Regina a convocat o întâlnire pentru toate cele patru gospodării regale și le-a dat sarcina de a veni cu un plan de viitor „viabil” pentru Ducele și Ducesa de Sussex în termen de „câteva zile”, a declarat corespondentul regal Rebecca English pe Twitter.

Această decizie vine la mai puțin de 24 de ore de când Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat public faptul că se vor îndepărta de familia regală. „După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie. Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri „seniori” ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina. Datorită sprijinului vostru, mai ales din ultimii ani, ne simțim pregătiți să facem această schimbare. Plănuim să existe un echilibru între timpul petrecut în Regatul Unit și în America de Nord, continuăm să onorăm datoria pe care o avem față de Regină, Comunitatea Națiunilor și patronajele noastre.”

De asemenea, cuplul regal a mai declarat că va exista un echilibru între timpul pe care îl vor petrece în Regatul Unit și în America de Nord, pentru a-l crește pe fiul lor, Archie Harrison, în vârstă de opt luni, cu respect și „apreciere” față de tradiția regală. „Suntem nerăbdători să vă împărtășim toate detaliile acestui nou pas, pe măsură ce vom continua colaboarea cu Majestatea Sa Regina, Prințul de Wales și Ducele de Cambridge și toate entitățile relevante. Până atunci, vă rugăm să acceptați mulțumirile noastre pentru sprijinul pe care l-ați arătat,” au mai declarat Ducii de Sussex.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În timp ce unii se așteptau la această decizie din partea lor, alții au fost cu adevărat șocați. Conform BBC, niciun membru al familiei regale, atât Regina Elisabeta a II-a, cât și Prințul William, nu a fost informat înainte de a publicarea anunțului. De asemenea, se pare că Regina este dezamăgită de hotărârea celor doi, iar restul membrilor seniori se simt răniți de acțiunile Ducilor de Sussex. „Discuțiile cu Ducele și Ducesa de Sussex se află într-un stadiu incipient. Înțelegem dorința lor de a adopta o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor dura destul timp pentru a se rezolva”, conform unui comunicat din partea Palatului Buckingham.

Citește și:
Meghan Markle se întoarce în Canada la fiul ei, fără Prințul Harry

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people