Regina Elisabeta a II-a: 9 decade de stil regal și ținute memorabile

Cu ținute memorabile, pline de culoare și strălucire, care au definit stilul a numeroase generații, Regina Elisabeta a II-a este incontestabil un style icon.

În calitate de tânără prințesă, a purtat rochii cu imprimeuri florale tipice anilor 1930 și 1940, trecând ulterior la costume și ținute impunătoare. În 1947, s-a căsătorit într-o rochie potrivită pentru o viitoare regină – realizată de couturierul Norman Hartnell – care avea broderii delicate de perle și cristale și o trenă spectaculoasă. Hartnell a devenit unul dintre designerii oficiali atunci când prințesa i-a succedat tatălui ei la tron în 1952, alegând pentru Regina Elisabeta a II-a rochii elegante de tul pentru evenimentele de stat și turneele regale .

Pentru garderoba ei de zi cu zi, Regina l-a angajat pe designerul Hardy Amies (până în 1990); în timp ce Freddie Fox s-a numărat printre cei încredințați cu crearea gamei vaste de pălării ale Reginei, până la pensionarea lui în 2002.

Regina Elisabeta a II-a și accesoriile la care nu renunță niciodată

În prezent, monarhul apelează la Stewart Parvin și Angela Kelly pentru ținutele sale colorate pe care, potrivit norei sale, Sophie, Contesa de Wessex, le poartă pentru a se asigura că mulțimile o pot vedea. Pe lângă ansamblurile ei strălucitoare, Regina este rareori văzută fără geanta ei Launer și pantofii Anello & Davide, pe care i-a purtat constant în ultimii 50 de ani.

Geanta pe care o poartă Regina Elisabeta a II-a nu vine în completarea ținutei acesteia și nu este un simplu accesoriu în care își ține la îndemână o oglindă, un ruj, ochelarii sau un stilou. Ei bine, cu ajutorul poșetei indică personalului ei diferite semnale. Spre exemplu, dacă își mută geanta de la o mână la cealaltă, înseamnă că este pregătită să încheie conversația pe care o are cu cineva. Conform The Telegraph, dacă își pune geanta pe masă la o cină, indică faptul că își dorește ca evenimentul să se încheie în următoarele cinci minute.

Când este la moșiile Balmoral și Sandringham, Regina Elisabeta a II-a este adesea văzută în piese tweed, accesorizate cu eșarfe cu imprimeu, provenite cel mai des de la brand-urile Burberry și Hermès.

Pentru a sărbători cea de-a 96-a aniversare, facem o scurtă trecere în revistă a unora dintre ținutele purtate de Regina Elisabeta a II-a și care ne-au rămas în memorie. Descoperă-le și tu în galeria de mai sus.

Citește și:
Rihanna, dezvăluiri emoționante despre sarcină: „Corpul meu face lucruri incredibile în acest moment și nu o să-mi fie rușine de asta”

Foto: Arhiva ELLE, Hepta, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people