Prințul William vorbește despre o experiență emoționantă din perioada în care era pilot de elicopter-ambulanță

Prințul William a vorbit despre o experiență emoționantă din perioada în care era pilot, acesta spunând că a avut legătură și cu copiii săi.

Prințul William vorbește despre o experiență emoționantă din perioada în care era pilot de elicopter-ambulanță

În cadrul evenimentului World Economic Forum, Prințul William a discutat despre importanța pe care trebuie să o acordăm discuțiilor despre sănătatea mintală, vorbind și despre o experiență care l-a afectat profund în perioada în care era pilot de elicopter-ambulanță.

Prințul William a participat la summit-ul internațional în Davos, Elveția alături de alți lideri ai lumii, printre care și prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Arden. O parte din conversația lor a fost publicată de Kensington Palace, Prințul William vorbind despre experiențele emoționante pe care le-a trăit.

Întrebat dacă a avut experiențe care l-au afectat și în ceea ce privește relațiile de acasă, Ducele de Cambridge a declarat că da, a avut astfel de experiențe: „Da, și încă mi se pare foarte dificil să vorbesc despre asta. Devin foarte emoționat când vine vorba despre acest lucru, deoarece se leagă de copiii mei și îmi este greu să vorbesc de asta.”

Prințul William a fost pilot de elicopter-ambulanță din 2015 până în 2017 pentru East Anglian Air Ambulance, perioadă în care devenise deja tată. El ocupase aceeași funcție în urmă cu cinci ani pentru Forța de Căutare și Salvare a Forțelor Aeriene Regale.

Ducele de Cambridge nu a dezvăluit cu exactitate ce eveniment l-a afectat atât de mult, însă a continuat spunând că și alți membri ai comunității medicale au trecut prin experiențe similare.

„Nu cred că treci niciodată peste asta, pentru că treci prin durerea altcuiva și trăiești cu asta. Am simțit că cel mai important lucru a fost să înțeleg și să realizez că a fost acolo. Și cred că dacă nu făceam ceea ce am făcut, aș fi intrat în carapacea mea și mi-aș fi spus ‘pot să mă descurc cu asta singur’ și, apoi, s-ar fi manifestat într-o situație mai grea. Așa că m-am gândit că acest lucru a fost important”, a declarat Prințul William.

El a adăugat, spunând că și colegii lui au fost afectați de acest eveniment, însă dacă nu ar fi discutat despre asta, ar fi intrat într-o zonă periculoasă și s-ar fi preocupat de bolile mintale la alt nivel.

Ducele de Cambridge a vorbit de foarte mult timp despre importanța discuției despre bolile mintale, el înființând alături de Kate Middleton și Prințul Harry fundația Heads Together. Scopul acesteia este să reducă stigmatizarea bolilor mintale și să ofere sprijin persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

În cadrul aceluiași eveniment, Prințul William a declarat că stigmatizarea în ceea ce privește sănătatea mintală este o „o problemă de generații”, explicând că este nevoie de măsuri urgente pentru ca noile generații să nu mai treacă prin acest proces și să fie mai deschise în privința acestui subiect.

Citește și:
Prințul William vorbește despre propria luptă cu sănătatea mintală

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people