Prințul Harry vobește despre dependența de social media și pericolele la care se expun tinerii

Prințul Harry a vorbit despre social media și impactul periculos pe care îl pot avea rețelele sociale asupra tinerilor.

Prințul Harry vobește despre dependența de social media și pericolele la care se expun tinerii

În timpul unui eveniment oficial, Prințul Harry a vorbit despre pericolele la care se expun tinerii în social media, precum și în jocuri, atrăgând atenția totodată asupra importanței discuțiilor despre sănătatea mintală.

Prințul Harry s-a întâlnit cu familii, copii și tineri la YMCA în Londra și a vorbit cu reprezentanții organizațiilor Stonewall și Young Minds despre modul în care social media și jocurile afectează relațiile interumane și creează o zonă sigură pentru bullying-ul cibernetic.

Prințul Harry a vorbit despre dependența de Instagram și Twitter și despre comentariile negative care apar întotdeauna, explicând că există atât de multă negativitate, iar tinerilor le este greu să vorbească despre asta.

„Social media dă o dependență mai mare decât drogurile și alcoolul și rețelele sociale sunt mai periculoase, deoarece este totul este normalizat și nu există restricții”, a declarat Prințul Harry.

„Fără legătura umană, când ai o problemă, nu ai unde să te duci și singurul loc în care ai putea ajunge este online și ai putea fi atacat”, a adăugat Ducele de Sussex.

Acesta a criticat și jocurile video, explicând că nu sunt întocmai recomandate pentru toți copiii. „Este ca și cum ai aștepta să se provoace o daună și copiii să sosească pe treptele casei și familiile să fie distruse. Fornite nu ar trebui să fie permis ca joc pentru copii. Care este beneficiul de a avea acest joc în casă? A creat un dependent – o dependență care te ține în fața computerului pentru cât mai mult timp. Este iresponsabil.”

Prințul Harry și Ducele și Ducesa de Cambridge au format în 2014 campania Heads Together, scopul acesteia fiind reducerea stigmatului în ceea ce privește sănătatea mintală.

Acest lucru rămâne o preocupare pentru Ducele de Sussex, o postare pe noul cont de Instagram arătând că reducerea stigmatului este în continuare o prioritate pentru membrii familiei regale. „Continuă să fie un progres uriaș în eliminarea stigmatului ce înconjoară sănătatea mintală, dar haideți să normalizăm în continuare conversația. Să ne amintim unii altora că este ok să nu te simți ok și să ne ascultăm.”

Citește și:
James Middleton, fratele Ducesei de Cambridge, vorbește despre lupta sa cu depresia

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people