Prințul Harry este feminist, i-a dezvăluit Meghan Markle legendarei activiste Gloria Steinem

Prințul Harry este feminist, i-a dezvăluit Meghan Markle activistei Gloria Steinem într-o conversație despre importanța votului și protestele generate de rasismul sistemic din SUA.

Prințul Harry este feminist, i-a dezvăluit Meghan Markle legendarei activiste Gloria Steinem

Prințul Harry este feminist, i-a spus Meghan Markle activistei Gloria Steinem într-un dialog filmat despre dreptul la vot în Statele Unite și despre eforturile administrației actuale de a suprima accesul populației de culoare la vot. Cele două sunt protagonistele unui material video MAKERS Women, în care discută probleme curente ale societății americane, dar și despre importanța faptului de a avea o femeie de culoare nominalizată pentru funcția de vicepreședintă din partea unui partid politic major pentru prima oară în istorie.

Meghan a ținut să îi spună, printre altele, Gloriei Steinem, lidera mișcării feministe din America anilor ’60 și ’70, că Prințul Harry este feminist și că este mândră de faptul că fiul lor, Archie, va avea un astfel de exemplu pozitiv în persoana tatălui său, un bărbat care nu se ferește să spună că se identifică drept feminist și că susține drepturi egale pentru toți oamenii, ceea ce include, firește, și femeile.

Dincolo de declarația că Prințul Harry este feminist, cele două au discutat și despre alegerea Kamalei Harris drept candidată din partea Partidului Democrat la funcția de vicepreședintă, alături de candidatul la președinție Joe Biden. „Am fost salvate de femei de culoare în toate alegerile recente”, i-a spus Steinem lui Meghan Markle, „datorită unui vot din conștiință și compasiune. Inima Partidului Democrat au constituit-o femeile de culoare, și acum avem o posibilă vicepreședintă de culoare, ceea ce e minunat.” Meghan Markle s-a arătat încântată de această posibilitate de a fi reprezentată, „pentru mine, fiind birasială, crescând, fie că era vorba despre a avea o păpușă sau de a vedea o persoană într-o funcție publică, ai nevoie să vezi pe cineva care arată ca tine. Cum cred mulți dintre noi, poți să devii doar ceea ce poți vedea. Și în absența acestui lucru, cum poți să aspiri la ceva mai mult decât ceea ce vezi în lume?”.

La finalul discuției dintre cele două, odată cu apariția soțului ei, Markle i-a declarat Gloriei Steinem că Prințul Harry este feminist. Meghan Markle îi povestea activistei despre cum a reușit să își dea seama că poate fi feministă și feminină în același timp, la care Steinem i-a replicat: „ei bine, poți fi feminist și dacă ești un bărbat și ești masculin.”

„Ca soțul meu!”, i-a replicat fosta ducesă. „Îmi place că atunci când a intrat a zis: știi că și eu sunt feminist, nu, Gloria?! Este important pentru mine să știi asta.” Meghan Markle a continuat prin a povesti că faptul că Prințul Harry este feminist este foarte important și pentru foarte tânărul lor fiu, Archie. „Mă uit la fiul nostru și la ce exemplu minunat primește, crescând cu un tată căruia îi este atât de confortabil să își asume această identificare. Nu e nici o rușine în a fi cineva care cere drepturi fundamentale pentru toată lumea, iar asta include, firește, femeile.”

Citește și:
Katy Perry a născut o fetiță! Artista și Orlando Bloom au devenit părinți

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din people